Sizi Daha Çok Sevmesini Sağlayacak 50 Küçük Jest

Gönderen Dert Ortağı 28 Ağustos 2009
http://img338.imageshack.us/img338/2447/atitanicromanttisinyh7.jpgErkekler genelde bağlılık konuşmalarından ürkerler. Açık bir söylem yerine, ilginizin boyutunu ve derinliğini, beklenmedik küçük jestlerle göstermeniz mümkün.

İlişki başladıktan belirli bir zaman sonra, yanaktan alınan bir makas,yoğun bir günün sonunda akşamüzeri içilen bir kokteyl gibi karşılıklı yapılan küçük jestler azalmaya başlayabilir. Bir süre sonra bu tür yaklaşımlar yapmacık, gereksiz hatta sıradan bile görünmeye başlar. Burada asıl sorun bu tür ufak, tatlı jestlerin eksikliğinin zaman içerisinde aradaki bağı da zayıflatmasıdır.

Emotional Fitness for Couples (Çiftler için Duygusal Egzersiz) adlı kitabın yazarı Barton Goldsmith "Erkekler sevgililerini, hayatlarındaki destek ve dertlerden uzaklaşmalarını sağlayan kişi olarak görmeye eğilimlidirler" diyor ve ekliyor: "Ufak bir hareketiniz bile, bir erkeğin kendini sizin yanınızda olduğu gibi kabul gören, çekici biri olarak hissetmesini ve aranızdaki bağın güçlenmesini sağlayabilir." Zaten bir erkeğin ilişkiden beklentisi de ağırlıklı bu noktalarda olduğundan, jestleriniz aranızdaki bağı daha derin ve güçlü hale getirecektir.

Erkeklerin rutin olana eğilimi vardır, "Bunu yapmayı nereden de akıl etti" dedirtecek hareketleriniz, zaman içerisinde onu düşündüğünüzü anlamasını sağlayacaktır. Bu davranışlarınız onun da aynı şekilde cevap verme arzusunu tetikleyecektir.

Sevgilinize ilginizi göstermek konusunda çok bir şey yapmanız gerekmiyor. Goldsmith, "Aslında erkekler, kendilerinden de benzer şekilde karşılık vermelerinin bekleneceğini düşündüklerinden, çok çaba sarf edilmiş sevgi gösterilerini pek sevmezler" diyor. Öyleyse, haydi gelin onun kalbinin sizin için daha hızlı çarpmasını sağlatacak küçük şeylerin listesini yapalım ve aşkınızın keyfinizi daha güçlü yaşamaya başlayın.

1- Onu birileriyle tanıştırırken, gurur duyduğu bir yeteneğini veya ilgi alanını öne çıkarın: "Tanıştırayım, Ahmet. Otomobil yarışlarının ortak tutkunuz olduğunu söylemeliyim" diyebilirsiniz.

2- Sevdiğiniz keyifli kaçamakları yapabileceğiniz bir özel gün yaratın, mesela Birinci Kutlu Kurabiye Şenliği, Dondurmalı Brownie Hafta Sonu gibi...

3- Her zaman kullandığınız vücut parfümünüzü daha oryantal esintilere sahip misk, amber, gardenya içerikli bir vücut parfümü ile değiştirin. İlişkiye renk katacak ve çeşitlilik arayışına karşılık verecektir.

4- Size sarılarak yatmasını beklemek yerine siz ona sarılın.

5- Keyifsiz olduğunu hissettiğinizde, ona en sevdiği kokteyli, atıştırmalıkları hazırlayın, en sevdiği dergiyi alın ve ortadan kaybolun. Bu davranışınız hem ona ilginizi gösterecek hem de kafasındaki konulara konsantre olması için ihtiyaç duyacağı ortamı sağlayacaktır...
6- Masaj yapın. Erkeklerin yorgun kaslarını gevşettiği pek sık görülmez, bu nedenle yapacağınız masaj onun tüm sinir uçlarını rahatlatacak ve neredeyse keyifle kendinden geçmesini sağlayacaktır.

7- Onun tarzına müdahale gibi görünecek bir hediye olan gömlek yerine, ilgi alanına yönelik ilaha erkeksi objeler, mesela bir el feneri veya uzaktan kumandaları için pil alarak onu şaşırtın.

8- Şık bir restoranda yemeğe gittiğinizde seçtiği şaraba iltifat edin. Zevkini övdüğünüzü duymak hoşuna gidecektir.

9- En çok sevdiği beş filmi DVD arşivinize ekleyin.

10- Bir kozmetik mağazasına gittiğinizde erkek arkadaşınızın kullandığı ürünlerin deneme boylarından alın ve herzaman yedek ürünü olmasını sağlayın.
11- Sıradan bir sarılmaya, kokusunu içinize çekip, "Çok güzel kokuyorsun" diyerek fark katın.

12- Buzluğa bira bardakları koyun. Sıcak bir yaz gününde buz gibi bir bira bardağından içilen biranın keyfini asla göz ardı etmeyin.

13- Buharlanmış banyo aynasına, "Duygularımı ısıtıp beni buharlaştırıyorsun" gibi komik ve romantik bir mesaj yazın. Bir sonraki sefer o duşa girdiğinde mesaj aynada tekrar görünecektir.

14- İşte bir projeyi tamamlamasının veya önemli bir sunumu yapmasının ardından ona bir kutlama yemeği hazırlayın ve içki mönüsüne en sevdiği biraları eklemeyi unutmayın.

15- Birlikte sıradan bir gün geçirdiğinizde, evde video oyunları oynarken veya öylesine takılırken, üzerinizde tişörtünüz ve çamaşırınızla olmaktan çekinmeyin.Böylesi kısmi bir teşhir her zaman ilgi çekecektir.
16- Arkadaşlarınızın olduğu ortamda onunla buluştuğunuzda, öpücük yerine, kimseye hissettirmeden poposuna küçük bir şaplak atın. Arkadaşları görmeyecektir ama bu mesaj onu görmekten ne kadar mutlu olduğunuzu ona hissettirecektir.

17- Kendinize bir bardak kahve alırken, bir bardak da onun için hazırlayın, tabii onun içtiği şekilde.

18- En sevdiği video oyununun bir üst versiyonunu alın. İnternetten onun en sevdiği oyunlar ile iİlgili güncel bilgileri takip edip egosunu okşayın.

19- Başını okşayın, parmak uçlarınız yavaşça boynundan yukarı doğru çıkarken başını avucunuzun içine alın. Genelde unutulan bu bölgeyi uyarmak tek kelimeyle muhteşem bir his uyandıracaktır.

20- Şipşak fotoğraf çeken kulübelerden birinde, buzdolabının üzerine koyması için komik suratlarla ve cüzdanına koyması için de seksi pozlarla birer seri fotoğraf çektirin.
21- İşteki e-posta adresine bir kart gönderin; ister duygusal bir not, ister komik bir mesaj yazın.İnternet ifadeleri her zaman işe yarayacaktır.

22- Stresli olduğunu hissettiğiniz dönemlerde doğaya kaçış programları yapın. Çok fazla hazırlığa gerek yok,bir adres belirleyin, yanınıza biraz yiyecek, bir şişe şarap alın ve yola çıkın.

23- Mutfak dolabınızda onun da sevdiği atıştırmalıklara yer açın.

24- Domates yetiştirmek, lamba tamir etmek, dart atmak gibi ondan öğrendiğiniz bir meziyeti her fırsatta öne çıkarın ve sevgilinizi övün.

25- Köpeğine bir bandana alarak, onu ne kadar önemsediğinizi sevgilinize hissettirin.

26- Eğer erkek arkadaşınız ile aynı bilgisayarı paylaşıyorsanız, arada karşısına sürpriz bir mesaj çıkması için bilgisayarı ayarlayın.

27- Hediye olarak bir boxer alın ve iç çamaşırı çekmecesine "Bu akşam bunu çok uzun süre giyemeyeceksin” gibi esprili bir mesaj ile yerleştirin.

28- Ne kadar eski olursa olsun, tuttuğu takımın önemli bir kupayı ladığı maçın DVD’sini ona hediye edin.

29- Üst bacağınızın iç bölümüne, kalp içinde onun adı yazılı geçici bir dövme yaptırın.

30- Bir yerde tam yanınıza oturacağı sırada, ona doğru iyice sokulun.
31- Bir partide, davette veya gece kulübündeyken sizi ortamdan kurtarmasını istediğinizi ona anlatacak gizli bir mesaj yaratın (gözlüğünüze dokunmak, elinizle belirli bir işaret yapmak veya konuşurken “elma” gibi gizli bir kelimeyi kullanmak türünden bir kod yaratabilirsiniz).

32- Bir tatilde içmiş olduğunuz özel bir kokteyli, yılbaşı akşamı gibi yine özel bir fırsatta, normal mönünüze ek olarak hazırlayın. Kadehleri tokuşturun ve anıları tazeleyin.

33- En sevdiği eski tişörtlerinden birini giyin.

34- İster koltukta film izlerken,ister bahçede otururken onunla flört edin,onu baştan çıkaracak küçük oyunlar yapın. Bu, karşılıklı çekimi ve aranızdaki elektriği her zaman canlı tutacak ve işlerin daha ilerlemesini istediğiniz zaman her iki tarafında duyacağı heyecanın normalden fazla olmasını sağlayacaktır.

35- Eğer sesiniz güzelse, bir karaoke barda en sevdiği şarkılarla ona sürpriz yapabilirsiniz.
36- Büyük bir maç öncesinde, üzerinde tuttuğu takımın logosu olan çamaşırlar giyerek ona sürpriz yapın.

37- Müthiş pahalı ve lüks bir tatil programının internet adresini, ”Zengin ve ünlü olduğumuz zaman yapacağımız tatillerin listesinin başına burayı koyuyorum” gibi esprili bir mesaj ile yollayın.

38- “Öpüştüğümüz mekanlar”, ”Sıkıcı insanlar”, ”Kızartması yapılabilecek yiyecekler” gibi konularda kendi listelerinizi hazırlayın.

39- Güneşten ıstakoza dönmüş haline bakıp gülmek(ve fotoğrafını çekmek) yerine kendinizi tutun ve aloe veralı bir losyon ile onun acısını azaltıp onu biraz şımartmaya çalışın.

40- Birlikte televizyon seyrederken sırtını kaşıyın veya saçlarını okşayın
41- Bir sonraki hediyesini, onun neyi sevdiğini bildiğinizi gösterecek başka bir şeyin ambalajını yeniden değerlendirerek paketleyin.Örneğin en sevdiği fast food lokantasının torbası, logolu peçetesi içine sarılmış basketbol maçı biletleri, çizburger kutusu içerisinde kelepçe hediye ederek onu şaşkına çevirebilirsiniz.

42- Birlikte mezuniyet, doğumgünü, parti vb. resimlerinize bakıp, kahkahalar içinde kaybolun.

43- Eğer akşam programını siz organize ettiyseniz, gün içerisinde ona çeşitli mesajlar göndererek program hakkında ipuçları verin, program için hazırlandığınızı ona hissettirin.

44- Patronu veya ofisten iş arkadaşı bir kadın için hediye alma stresine girdiyse, yardım teklif edin.İnternet üzerinden hediye alışverişi yapabileceği sitelerin adreslerini yollayın.

45- Arkadaşlarınızla dışarıya çıktığınızda, kulağına fısıldayarak birşeyler söyleyin.Bu “Bana bir içki daha söyler misin?” bile olabilir.Bu ikiniz arasındaki özel konuşma,ona ikiniz arasında olabilecek başka özel şeyleri de düşündürecektir.
46- Okuduğunuz sıradan bir kitaptan seveceği bir pasajı bir anda yüksek sesle okumaya başlayın.

47- Çocukken yaptığı küçük kaçamakları canlandırın. Güzel bir yaz akşamında arka bahçenizde çadır kurun veya uyku tulumlarınızı alın ve yıldızların altında uyumaya gidin.

48- Bir seyahate gidiyorsa, çaktırmadan el çantasına en sevdiği atıştırmalıklardan birini koyun. Uçak yemeklerinin yerine bunu bulmak onu gerçekten mutlu edecektir.

49- Eğer sevgiliniz, leziz barbekü soslar hazırlama konusunda bir uzman ise mutfak rafına farklı bir malzeme koyup şöyle bir not yazın: ”Bununla nefis bir şeyler yaratacağını düşündüm.” Mangal yapmayı seviyorsa kullanması için özel soslar da alabilirsiniz.

50- En azından ayda bir günbatımının keyfini süreceğiniz bir program yapın. Birlikte günbatımı seyretmek her zaman seksi ve kişileri birbirine yaklaştıran bir aktivitedir.


Sevimli Olayım Derken, Saplantılı Görünmeyin

Aşağıdaki listeyi bir kontrol edin ve hareketlerinizin çılgın kız arkadaş listesine girmediğinden emin olun, sevimli olayım derken sevgilinizden olmayın!

1- Facebook'ta ikinize adanmış fotoğraf albümleri ve özel gruplar yaratmak.

2- Sizi annesi ile tanıştırmadığı halde, annesini doğum gününde arayıp mutlu yıllar dilemek.

3- Erkek arkadaşları ile kanka olmaya çalışmak.

4- Birlikte yaptığınız her şeyi bir anı defterine işlemek, hatta kullanılmış peçeteler, ATM belgeleri dahil her şeyi saklamak.

5- Kedinize erkek arkadaşınızın ismini vermek.

6- Bir fotoğrafınızı çerçeveleterek ona hediye etmek.

7- Her ikinizin adını taşıyan kırtasiye malzemeleri yaptırmak.

8- Birlikte olmadığınız her gün, uyanır uyanmaz "Günaydın" demek için onu aramak.

9- Bir anda onun tuttuğu takımın fanatik bir taraftarına dönüşmek.

10- Tüm şifrelerinizi onun adı olarak kaydetmek ve bu değişikliği ona söylemek.

11- Bilgisayarınızda masaüstüne onun resmini koymak.
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: