Singapur'un Yatay Kule Dizileri

Gönderen Dert Ortağı 30 Eylül 2009
Singapur’un yatay kule dizileri
Ole Shereen’in tasarimi, Singapur’un yuksek yapilari arasinda farkli bir yere yerlesiyor.
12305_1_interlace1big.JPG
Eger "Jenga" oynadiysaniz, riskli formlar yaratmanin verdigi heyecani, ne zaman yikilacagini, ayakta durup duramayacagini bilememenin endisesini da biliyor olmalisiniz. Yarattigi ancak gerceklesmesi dusunulmeyen etkisi bakimindan Ole Shereen’in Interlace tasarimi da, Pisa Kulesi ile Foster’in Zenith’te yaptigi yuksek basamakli yapi gibi herseyin otesinde bir heyecan yaratiyor.
OMA’nin mimarinin bu tarimi, ust uste carpik bicimde dizilmis yatay kulelerin katmanlarinin olusturdugu goruntuyle merak uyandiriyor.

12305_2_interlace2big.JPG
31 adet 6 katli blogun toplamda 24 kattan 4 ana "super-kat" olusturacak sekilde yerlestirilmesinden meydana gelen yapida 6 kattan 18 kata kadar degisen basamakli yapisiyla bir topografya yaratiyor. Bloklarin yerlesimi, gunesin, ruzgarin ve mikro klimanin dogal ogelerine gore belirlenmis ve basamakli balkon ve teraslara yesil alanlar eklenerek yasayanlarin dis mekanla da iletisim halinde olmasi saglanmis.
12305_3_interlace3big.JPG
Singapur’un Gillman Heights banliyolerinin eteklerinde yerlesen Interlace, 8 hektarlik alandaki 1040 dairesinde Beverley Hills tarzi luks hizmetler sunacak. Konsept, Singapur’un varlikli kentlilerini kentin yuksek katli merkezinden disarida, halen kent hissini veren yesil merkezlere tasiyacak yeni bir yasam bicimiyle tanistirmayi hedefliyor.
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: