Hız Sınırlarında Yeni Döneme Resmen Girildi

Gönderen Dert Ortağı 01 Eylül 2010
http://img36.imageshack.us/img36/714/hizx.jpg
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkartıldı. Minibüs ve otobüslerin hız sınırları ise şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 80 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 90 kilometre, otoyollarda saatte 100 kilometre olarak belirlendi.
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmeliğe göre, araçların cinslerine, kullanım amaç ve şekillerine göre muayene süreleri, Ulaştırma Bakanlığınca araç muayenesi ile ilgili olarak çıkarılan yönetmelikte belirlenecek. Arazi vitesi olmayan otomobillerle zirai traktörler dışındaki her cins aracın fenni muayeneleri yapılırken, aracın sefer görev emri belgeleri kontrol edilecek. Taşıt Sefer Görev Emri verildiği halde tatbikat çağrısına uymayan veya adresinde bulunmayan taşıtlar fenni muayene istasyonuna bildirilecek ve bu tür araçların muayenesi yapılmayacak.
HIZ SINIRLARI
Yönetmelikte araçların hız sınırları yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemeyle motoru araçların yerleşim yeri içindeki hız sınırları değiştirilmedi. Yerleşim yeri dışında ise araçların hız sınırları ''şehirlerarası çift yönlü karayolları'' ve ''bölünmüş yollar'' olarak ikiye ayrıldı.
Buna göre, otomobillerin hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 90 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 110 kilometreye çıkartıldı. Minibüs ve otobüslerin hız sınırları ise şehirlerarası çift yönlü karayollarında saatte 80 kilometre, bölünmüş yollarda saatte 90 kilometre, otoyollarda saatte 100 kilometre olarak belirlendi.
AA

Dert Ortağı'nın notu: "Sürat Felakettir Diyip kontrollü sürüşe davet ediyorumben yinede "
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

Hız Sınırlarında Yeni Döneme Resmen Girildi Adlı yazımıza 1 Yorum yapıldı

  1. Adsız Dediki:
  2. ӏt's hard to find well-informed people on this topic, but you sound like you know what you'ге talking about!
    Thanks

    Hегe is my blοg ... chatroulette
    My website > chatroulette

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: