SOS VAKFI "Hüznü Sevince Dönüştüren El"

Gönderen Dert Ortağı 01 Şubat 2011
Merhaba Dostlar Öncelikle iyi akşamlar diyorum bir kaç hafta önce bir okuyucumun bana göndermiş olduğu bir mail üzerine yazıyorum bu yazıyı.

Elektronik postadan şunlar yazıyordu:

"Selam Dert Ortağı öcnelikle yazılarınızı uzun zamandır takip ediyorum bilmenizi istiyorum. Adınızın Dert Ortağı olması ve yaptıklarınızı paylaşmaktan aldığınız mutluluğu sizi tanımasamda hayal edebiliyorum. Ben sizden sizin gibi düşünen bir oluşumun sizin sayenizde bir kaç fazladan insana daha ulaşmasını istediğimden yazıyorum. Size güvenen benim gibi bir çok insanın butür güzel oluşumlardan haberdar olması benim en büyük isteğim Sözünü Ettiğim Vakıf S.O.S Eğitim ve Yardım Vakfı. Bu vakıf hakkında sizde biraz şayet bilgi toplar ve konuyla alakalı neticede Ankara'da oturuyorsunuz bildiğim kadarıyla ve Vakfın yaptıklarını bir haber niteliğinde sitenizde paylaşırsanız çok memnun olurum. Şimdiden ilgileneceğinize olan güvenim tam ve olurda haberi eklerseniz bu yazımdan bahsetmeniz benide çok mutlu edecektir...."

             İşte bu postayı aldıktan sonra fırsat buldukça bu vakıf hakkında bilgi toplamaya çalıştım. Vakıf 1991 yılında kurulmuş Aslına bakarsanız ilk etapta bu yazıyı yazıp yazmamayı çok düşündüm. birazdan anlatacağım üzere vakfın bir Siyasi Boyutuda var Vakfın Onursal Başkanından dolayı. Yalnız dediğimgibi ben kendi adıma yeterli kanaate vardıığım için bu yazıyı ve bu vakfı size anlatmayı uygun gördüm. Biliyorsunuz ben siyaseti sevmeyen ve hatta nefret eden biriyim ama bu oluşuma siyasi gözle bakmak biraz yanlış olur gibi geliyor. neyse Ben size bilgileri ve kendi görüşümü ifade edeyim dileyen dilediğini düşünmekte zaten serbest :)

            Vakfın Onursal Başkanı, şu anda Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek. Dediğim gibi bu vakıfa bakarken kişileri değilde yapılan güzellikleri görmeye çalışırsak; biraz daha insaflı olur kanaatindeyim. Yapılan bir çok güzellik var tabi bunun yanında eksklikleride yok değil ama niyet halis olunca bu türk küçük şeyler göze gelmiyor. Dilerseniz vakfın kimliğinden biraz bahsedelim. Az önce mailde olduğu gibi Vakfın Kendi Sitesi olan SOS VAKFI'ından da öğrenebileceğiniz kimliği ve misyonunu sizinle paylaşmak istiyorum

1991 yılında Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu çalışanları tarafından, Medeni Kanunun 903 sayılı kanunladeğişik hükümleri uyarınca kurulan Vakfımız; Temmuz 2004 tarihinde ‘Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı adı altında yeni bir yapılanmayla faaliyetlerini sürdürmektedir.
vakfımızın amacı; özellikle Ankara’da yaşayan ve sosyal durumu iyi olmayan muhtaç ailelere yardım etmektedir.

Yaşadığımız bölgedeki fakir ve yardıma muhtaç insanların refah seviyesini artırmak, onların dertlerine ortak olmak ,onların hüznü,mutluluğunu paylaşabilmektir.Daha bilinçli bir toplum için el ele verip yaşadığımız şehri huzurlu kılabilmektir. Gülümseyen bir yüzle yardımlara uzanan elleri daha da azaltabilmek ve yardım yapmak için gönül vermiş kişileri arttırabilmektir. Yaşadığımız bölge içinde ulaşabildiğimiz yerlere ,ayni ve nakdi yardımların yanı sıra eğitim güven umut ve sevgi dağıtabilmektir.


Fakr-u zaruret içinde ve muhtaç durumda bulunan vatandaşlara yardım etmek sosyal adaleti bu sayede sağlamaya çalışmak maddi durumu iyi olmayan öğrencilere destek olarak eğitimlere katkıda bulunmak zor durumda olan ailelere maddi manevi her türlü desteği sağlamak ve Ankara da yaşayan bireylerimizi bu konuda bilinçlendirmek ,vakfımızın temel amaçlarından biridir.


Yaşadığımız şehirde, sosyal yardım ve sosyal hizmetleri en yaygın biçimde verebilmek için maddi ve manevi katkıda bulunulmasına, Sosyal hizmet uygulamalarının genişletilmesine, bu çalışmalarının bütün yurt geneline yayılmasına ve anlamını en iyi şekilde bulmasına büyük önem vermektedir.


Vakfımızın her türlü gıda, giyecek ve nakdi yardım yanı sıra Sağlık ve Sosyal hizmetler konusunda Ankara ve ilçelerinde yaşayan kişilere yardımda bulunmaktadır. Kentte yaşayanlardan, kırsal alana kadar geniş bir yelpazede yapılan yardımla, gereken adreslere, doğru bir şekilde ulaştırılmaktadır. Uzakları yakın eden, gelir dağılımında adaleti sağlamak üzere; çeşitli yerlerden gelen, her türlü talepler incelendikten sonra bütün resmi, özel ve diğer mekanizmalar devreye sokularak gerekli yardımlar gerçekleştirilmektedir. Vakfımız, insanlarımıza sadece maddi ve ayni yardımlarla yetinmeyip, özel gün ve haftalarda da düzenlediği panel, sempozyum, konferans, sergi, tiyatro ve benzeri programlarla toplumumuzu bilinçlendirmek, onların sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla çalışmaların değişik alanlarda sürdürmektedir. Bu çalışmalara ilave olarak, resmi, özel kurum ve kuruluşların düzenledikleri programlara da katılmakta, imkânlar ölçüsünde gerekli yardımlarda bulunulmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda çalışan vakıf güçleri nisbetince 100 lerce üniversiteli lise ve hatta ilk okul öğrencisine burs vermekte bir çok fakir aileye ayni yardımı bizzat evlerine kadar götürmekte nakdi yardım yapmakta olduğunu yakinen araştırdım ve öğrendim. Fakir ailelerin yüzündeki gülümsemeyi sitelerinden yine alacağım bir kaç resimle sizinle paylaşacağım. İnanın bana bu hizmetler gerçekten yapılıyor dileyenler gidip bizzat araştırabilirler Bu ve buna benzer bir çok etkinliklere imza atan bu yardım gönülleri önce Nevin Gökçek sayesinde sonra Başkan Ali İlkbahar ve tüm diğer gönüllü üye ve çalışanlarıyla birlikte bu iş için ellerini ve yüreklerini ortaya koymuşlar bir fazla insanı mutlu etmek ve bir öğrencimizi daha okutabilmek adına, bir aileyi mutlu etmek adına.

Benim için çok değerli olan bu tür güzellikleri paylaşmakda Dert Ortağı olarak bana düşüyor Hayatı paylaşmak böyle inanın bana daha güzel oluyor. Ben buradan kendi adıma bu tür güzellikleri kim siyasi onlar oy için derse desin kendilerini tebrik ediyor Bu hizmetin sadece Ankara ile kısıtlı kalmamasını büyüyerek tüm Türkiyeyi saran bir koca ateşe dönüşmesini diliyorum. Yardım etmek isteyen gönüllüler için gerekli link aşağıda mevcuttur.

Resim ve videolar için dileyenler SOS VAKFI nın resmi sitesini ziyaret edebilir Ankara'da olupda inanmayan ya da bu vakıf hakkında bilgi almak isteyenler  gidip bizzat öğrenebilirler. Öğrendiğim kadarıyla Beyaz Tv kanalında Uzat Elini adlı program da bunun için yapılıyormuş

NOT: Bu beni mazur görsünler bulabildiğim ve öğrenebildiğim şayet kendileride olur da bu yazıyı okur ve gerekli ilave etmek istedikleri örneğin Faaliyetlerini içeren bir sunum hazırlarlarsa bir Gönüllü olarak sayfamda bu bilgilerinide paylaşabilirim.
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: