Myanmar (Burma) da Müslümanlar Katlediliyor

Gönderen Dert Ortağı 22 Temmuz 2012

Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da Budist çeteler, Arakan bölgesindeki Müslümanları katlediyor. 

 

 

Bu katliama göz yuman Devlet Başkanı Thein Sein, şimdi de Müslümanların ülkeden sürgün edilmesi kararı aldı. Sein'in vahşeti engellenmezse, 1 milyonu aşkın Müslüman dünyanın gözü önünde 'ölüme' gidecek.
Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da askeri yönetimin kışkırttığı Budist çeteler onlarca yıldır Müslümanları katlediyor. Ülkenin 'Arakan' bölgesinde yoğun olarak bulunan Müslüman nüfus, Budist militanlarca sistematik olarak saldırıya uğruyor. Suriye Lideri Beşşar Esed'in eli kanlı çetelerine benzer yöntemleri kullanan Budist militanlar, işkence ve tecavüz gibi her türlü yöntemi kullanarak Arakan Müslümanlarını Myanmar'dan (Burma) kaçmaya zorluyor.
Bu katliama yıllardır sessiz kalmasına rağmen geçtiğimiz nisan ayındaki seçimler öncesi "Katliamlar duracak. Bütün etnik unsurlar barış içinde yaşayacak" diyen ve bu sözüyle Müslümanların da desteğini alıp seçimleri kazanan eski cunta lideri, yeni Devlet Başkanı Thein Sein, şimdi de 'sürgün' kararı aldı. Karara göre, özellikle Arakan bölgesinde bulunan 1 milyonu aşkın Müslüman, eğer birisi 'dur' demezse, topluca ölüme gönderilecek. Demokrasi sözünden 3 ayda çark eden Thein Sein, "Müslümanları, isteyen ülkeye gönderebiliriz" diyerek, Myanmar'ın komşuları, Endonezya, Malezya ve Bangladeş'e mesaj verdi.
NOBEL ÖDÜLLÜ UTANÇ
Ülkenin Nobel Barış ödüllü muhalif lideri Aung San Suu Kyi ise sürekli 'tüm etnik gruplar barış içinde yaşayacak' mesajı verirken, Budistlerin katliam, tecavüz ve işkencelerle sürgüne zorladığı Müslümanlar için hiçbir açıklama yapmadı. Myanmar'da sahnelenen vahşete dikkat çeken Diyanet İşleri Başkanlığı, Arakanlı Müslümanlara yönelik yaşanan son hadiselerde, binden fazla Müslümanın öldüğünü ve 90 binden fazlasının da evsiz kaldığını belirterek, "BM, İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini yaşanan bu zulme sessiz kalmamaya ve bir an önce 'dur' demeye davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.
İNSANLIĞA KARŞI SUÇ
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, son yıllarda dünyada farklı din mensupları arasında meydana gelen çatışmaların giderek artmasının, insanlığın geleceği, barış ve huzuru adına son derece üzüntü verici olduğuna vurgu yapıldı. Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığa karşı yapılan her türlü zulüm, işkence ve öldürme gibi eylemlerin kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, 1942'den bugüne Burma'da yaşayan Arakanlı Müslümanlara uygulanan sistematik vahşete dikkat çekildi.
HER YERİ YAKIP YIKTILAR
Arakanlı Müslümanların bütün dünyanın gözleri önünde pek çok kere katliamlara ve tecavüzlere maruz kaldığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Arakanlı Müslümanların evleri, camileri, medreseleri, köy ve kasabaları yakılıp yıkılarak yok edilmiş; sürgünlere, göçlere, geçici kamplarda ve ormanlarda yaşamaya zorlanmış; haksız bir şekilde tutuklanarak hapse atılmış; nehirlerde ve okyanuslarda boğularak ölmeye terk edilmiş; evlenmelerine, aile olmalarına izin verilmemiş, yaşama, sağlık, eğitim, güvenlik, barınma, mal-mülk edinme, seyahat etme gibi en temel insan haklarından sürekli mahrum edilmişlerdir. Burma'da, Arakanlı Müslümanlara yönelik son yaşanan hadiseler, bu ülkede binden fazla Müslümanın ölümüne, doksan binden fazla Müslümanın da evsiz kalmasına sebep olmuştur."
DÜNYADAN GİZLEYEMEZSİNİZ!
Burma'daki zulmün bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunan Diyanet, 'dünyanın uzak bir bölgesinde işleniyor ve dünya gündeminden gizlenmeye çalışılıyor olsa da', sözkonusu vahşeti gizlemeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı. Başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası camiayı 'zulme dur' demeye çağıran Diyanet açıklamasında "İslam dünyası ve tüm insanlığın da Arakanlı Müslümanlara yardım etmeye; bu arada Bangladeş hükümetini, iltica eden mültecilere sığınma hakkı konusunda uluslararası teamüllere uymaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
İNSANLIĞI ÖLDÜRDÜLER
Müslümanların katledilmesine 'dur' çağrısı yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, diğer yandan Nijerya'da kiliselere ve Hristiyan köylerine yapılan saldırıları da kınadı. "Bu saldırılar, bir insanı öldürmeyi bütün bir insanlığı öldürmek olarak değerlendiren İslam'ın öğretilerine asla uygun değildir" diyen Diyanet, şiddete son verin çağrısında bulundu.
Kayıtsız kalmayın
Arakan Müslümanlarının katledilmesine bir tepki de İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan (İİT) geldi. İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Myanmar'daki Arakan Müslümanlarına yönelik olarak bir süredir devam eden şiddet olaylarını kınayarak, uluslararası topluma 'kayıtsız kalmayın' çağrısında bulundu. İİT'den alınan bilgiye göre İhsanoğlu, Myanmar Cumhurbaşkanı Thein Sein ve Nobel ödüllü muhalefet lideri Aung San Suu Çi'ye gönderdiği mektupta, Myanmar'daki demokratikleşme süreci bağlamında Rohingya (Arakan) Müslümanlarının demokratik haklarının korunması ve şiddetin durdurulmasına yönelik önlemlerin alınması için yerel makamların sorumluluklarına sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. İhsanoğlu'nun ayrıca, geçtiğimiz ay Çin'e yaptığı resmi ziyarette, Myanmar'la özel ilişkilere sahip olması nedeniyle Çin yönetiminden konuya yakın ilgi göstermesini istediği öğrenildi. Bu arada, Rohingya Müslümanlarının liderinin yakın zamanda İİT Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Sekreter'le görüşmesi bekleniyor.
İslam alemi Arakan için harekete geçmeli
Güneydoğu Asya ülkesi Burma'da (Myanmar) Arakan Müslümanlarının yaşadığı zulmün son yıllarda dünya gündeminden düştüğünü ama acılarının azalmadığını ifade eden Gazeteci-Yazar Mahmut Osmanoğlu, "Arakanlılar, 1430-1700 yılları arasında devleti olan Müslüman bir halktı. İngilizler çekildikten sonra tamamen vatansız kaldılar. İslam dünyasının bu kardeşlerimize sahip çıkması şart" dedi. ABD'nin, son yıllarda göstermelik demokratik adımlar atan Myanmar'a ambargoyu kaldırdığına değinen Osmanoğlu, "Ama bu insanlar hâlâ katliam ve zulümle başbaşalar. Tek kaçış noktaları Bangladeş; oradan da geri gönderiliyorlar. En başta Müslüman ülkeler sonra da tüm dünyanın bu halka sahip çıkması, Burma hükümetine de yaptırımda bulunması gerekli" diye konuştu. Son elli yılda 200 bin Arakanlının katledildiğini dile getiren Osmanoğlu, "1980 ve 1990'lı yıllarda bu ölümler, acılar görülüyordu. Şimdi nedense tüm dünya bu insanlara sırtını dönmüş durumda" şeklinde konuştu.
Müslüman varlığı tehdit altında
Arakanlı Müslümanların dünyanın gözü önünde pek çok kere katlimlara maruz bırakıldığına dikkat çeken Yeni Şafak yazarı Akif Emre ise, dünyanın bu vahşete ilgisiz kaldığının altını çizdi. Arakanlı Müslümanların hem inanç hem de fiziki varlıklarının tehlike altında olduğunu ifade eden Emre, asimilasyona uğrayan Arakanlı Müslümanlara Müslüman halkın sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Emre, bütün uluslararası kuruluşları Burma'da yaşanan zulme bir an önce 'dur' demeye çağırdı.
Yeni Şafak



Videoyu Lütfen Çoccuklarınızla birlikte izlemeyin +18
 
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

28 Yorum

  1. Adsız Dediki:
  2. Whoa! This blog looks exactly like my old one! It's on a completely different subject but it has pretty much the same layout and design. Great choice of colors!
    Look at my website : cover di di dvd film porn

     
  3. Metince Dediki:
  4. insanlıl suçu. bu görüntülere susmak olmaz gerçekten yürek parçalayıcı bir durum Allah yardımcıları olsun. bu arada benimde sitem var zamanınız olursa beklerim www.metince.net

     
  5. Unknown Dediki:
  6. tiffany and co, north face, nfl jerseys, polo ralph lauren, basketball shoes, swarovski, nike free 5.0, juicy couture outlet, michael kors, oakley outlet, gucci shoes, christian louboutin shoes, hermes, bcbg max, tiffany and co, cheap oakley, true religion, cheap shoes, ugg boots, nike free, true religion jeans, nike roshe run, <a

     
  7. Unknown Dediki:
  8. 20151026xiaodaige
    black friday 2015
    ugg outlet uk
    black friday deals
    adidas wings shoes
    oakley sunglasses
    true religion outlet
    hollister clothing
    mbt shoes outlet
    new orleans saints
    ray-ban sunglasses
    canada goose coats
    mlb jerseys
    nike foamposite
    ralph lauren outlet
    nba jerseys
    gucci,borse gucci,gucci sito ufficiale,gucci outlet
    oakley,occhiali oakley,oakley italia,oakley occhiali,oakley sunglasses
    snow boots
    adidas outlet
    christian louboutin,louboutin,louboutin outlet,louboutin outlet italia,scarpe louboutin
    tommy hilfiger
    michael kors uk
    kobe bryants shoes
    michael kors uk
    karen millen uk
    parajumpers outlet
    puma outlet
    gucci outlet
    new balance shoes
    mizuno running shoes
    boston celtics
    juicy couture tracksuit
    moncler outlet
    longchamp handbags outlet
    chanel handbags outlet
    coach outlet store

     
  9. Unknown Dediki:
  10. nike air max uk, michael kors outlet online, coach purses, mulberry uk, vans pas cher, timberland pas cher, replica handbags, true religion outlet, coach outlet store online, north face uk, nike air max, longchamp soldes, lululemon outlet, nike air force, hollister uk, sac guess pas cher, vanessa bruno pas cher, michael kors, polo lacoste pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, hogan sito ufficiale, nike roshe run pas cher, nike free, abercrombie and fitch UK, nike blazer pas cher, nike air max pas cher, nike air max uk, nike free pas cher, hermes pas cher, new balance, true religion jeans, jordan pas cher, ray ban uk, coach outlet, lunette oakley pas cher, north face pas cher, converse, burberry pas cher, louboutin pas cher, lunette ray ban pas cher, nike roshe uk, nike tn pas cher, michael kors, ralph lauren pas cher, polo ralph lauren uk, true religion outlet, michael kors uk, longchamp pas cher

     
  11. Unknown Dediki:
  12. links of london uk, ugg,ugg australia,ugg italia, karen millen uk, louis vuitton, hollister, coach outlet, moncler, sac louis vuitton, montre pas cher, gucci, canada goose outlet, barbour, pandora jewelry, louis vuitton, sac louis vuitton, canada goose pas cher, toms shoes, ugg uk, moncler uk, supra shoes, wedding dresses uk, barbour jackets uk, pandora jewelry, moncler, bottes ugg pas cher, canada goose, canada goose jackets, juicy couture outlet, pandora uk, juicy couture outlet, canada goose uk, marc jacobs, canada goose jackets, louis vuitton uk, moncler outlet, pandora charms, swarovski uk, replica watches, lancel, canada goose outlet, moncler pas cher, moncler, thomas sabo uk, swarovski jewelry, moncler, ugg pas cher, canada goose, converse shoes outlet, moncler jackets, ugg,uggs,uggs canada, ray ban
    ninest123 16.03

     
  13. Unknown Dediki:
  14. ray ban outlet
    mbt Shoes
    mbt
    fitflops on sale
    cheap mbt shoes
    mbt shoes sale
    fitflops
    cheap ray ban sunglasses sale online
    fitflop sandals
    fitflops sale
    ray ban sunglasses
    fitflop sale
    ray ban sunglasses outlet
    fitflops sandals
    http://www.cheapraybansunglassessaleonline.com/
    fitflop shoes
    fitflop outlet
    cheap ray ban sunglasses
    http://www.cheapraybansunglassessaleonline.com/
    ray ban sunglasses outlet

     
  15. Unknown Dediki:
  16. sohbet sitesi - chat odası - sohbet odası - chat odaları

     
  17. Unknown Dediki:
  18. sohbet sitesi
    chat odası
    sohbet odası
    chat odaları

     
  19. mert Dediki:
  20. Mobil Sohbet

    Mobil Chat

     
  21. Adsız Dediki:
  22. ilaçlama firmalari

     
  23. BoodyZ Dediki:
  24. Bu yorum yazar tarafından silindi.  
  25. Bài viết xuất sắc. Mình cũng muốn giới thiệu về một thương hiệu dịch thuật uy tín: Công ty CP dịch thuật miền trung - MIDtrans địa chỉ 02 Hoàng Diệu, TP Đồng Hới, tỉnh Quảng Bìnhcó Giấy phép kinh doanh số 3101023866 cấp ngày 9/12/2016 là đơn vị chuyên cung cấp dịch vụ dịch thuật, phiên dịch dành các cá nhân. Hệ thống thương hiệu và các Công ty dịch thuật con trực thuộc: dịch thuật công chứng sài gòn (TP Hồ Chí Minh)" địa chỉ 47 Điện Biên Phủ, Phường Đakao, Quận 1 TP HCM, dịch thuật bà rịa vũng tàu : địa chỉ 100 , Lê Lợi, TP Vũng Tàu là nhà cung ứng dịch vụ dịch thuật uy tín hàng đầu tại Bà Rịa Vũng Tàu Viet translation services : dịch vụ dịch thuật cho người nước ngoài có nhu cầu, giao diện tiếng Anh dễ sử dụng; dịch thuật công chứng quận 2 (hai) : nhà cung ứng dịch vụ dịch vụ dịch thuật phiên dịch hàng đầu tại Quận 1, TP HCM; dịch thuật Đà Nẵng : Địa chỉ 54 Đinh Tiên Hoàng, Quận Hải Châu, TP Đà Nẵng chuyên cung cấp dịch vụ dịch thuật công chứng, dịch thuật chuyên ngành tại Đà Nẵng. Chúng tôi chuyên cung cấp các dịch vụ biên dịch và phiên dịch, dịch thuật công chứng chất lượng cao hơn 50 ngôn ngữ khác nhau như tiếng Anh, Nhật, Hàn, Trung, Pháp, Đức, Nga, Tây Ban Nha, Bồ Đào Nha, Ý, Ba Lan, Phần Lan, Thái Lan, Hà Lan, Rumani, Lào, Campuchia, Philippin, Indonesia, La Tinh, Thụy Điển, Malaysia, Thổ Nhĩ Kỳ..vv... Dịch thuật MIDtrans tự hào với đội ngũ lãnh đạo với niềm đam mê, khát khao vươn tầm cao trong lĩnh vực dịch thuật, đội ngũ nhân sự cống hiến và luôn sẵn sàng cháy hết mình. Chúng tôi phục vụ từ sự tậm tâm và cố gắng từ trái tim những người dịch giả.Tự hào là công ty cung cấp dịch thuật chuyên ngành hàng đầu với các đối tác lớn tại Việt nam trong các chuyên ngành hẹp như: y dược (bao gồm bệnh lý), xây dựng (kiến trúc), hóa chất, thủy nhiệt điện, ngân hàng, tài chính, kế toán. Các dự án đã triển khai của Công ty dịch thuật chuyên nghiệp MIDtrans đều được Khách hàng đánh giá cao và đạt được sự tín nhiệm về chất lượng biên phiên dịch đặc biệt đối với dịch hồ sơ thầu , dịch thuật tài liệu tài chính ngân hàng, dịch thuật tài liệu y khoa đa ngữ chuyên sâu. Đó là kết quả của một hệ thống quản lý chất lượng dịch thuật chuyên nghiệp, những tâm huyết và kinh nghiệm biên phiên dịch nhiều năm của đội ngũ dịch giả của chúng tôi. Hotline: 0947688883. email: info@dichthuatmientrung.com.vn . Các bạn ghé thăm site ủng hộ nhé. Cám ơn nhiều

     
  26. Packers and Movers Ahmedabad - We Provide ***Best Service Providers, Safe, Reliable, Affordable, Trusted ###Movers and Packers in Ahmedabad List, Household Shifting, Office Relocation: Choose Top Verified Packers and Movers Ahmedabad Compare ???Shifting Service Chrages, Price Quotation, Rate List Charts and Save Money and Time @ Packers and Movers Ahmedabad

     
  27. Sara Jacob Dediki:
  28. Canon Printer Support Phone Number +1 (877)-232-5262 has structured the Canon printer xp 310 to be small and compact. On account of the space-saving design, the Canon printer tech support variety assures the customers with top notch performance. To adjust your Canon printer xp 310 in your congested administrative center area, name Canon printer technical useful resource telephone number.

     
  29. devin Dediki:
  30. http://www.twitxr.com/ifreegiveaways/with_friends/
    https://gust.com/companies/ifreegiveaway
    https://www.viki.com/users/ifreegiveaways/about
    https://dribbble.com/ifreegiveaways

     

  31. Canon Printer support Phone Number is one of the most acknowledged and support telephone number. It is known for its best helpline administration and amazing specialists that furnish the client with printers investigating steps. The issue and issues that are comprehended with the assistance of the client support are recorded underneath. We have highly experienced and reliable team members to help you out from any kind of technical errors in canon printers

    Canon Printer Support Toll-Free Number

    Canon Printer Helpline Number

    Canon Printer Contact Number

    How to Fix problrem of poor printer quality




     
  32. Packers And Movers Mumbai to Bhiwandi
    Packers And Movers Mumbai to Kolhapur
    Packers And Movers Mumbai to Amravati
    Packers And Movers Mumbai to Malegaon

     
  33. malik Dediki:
  34. Real Racing 3 Mod Apk Today, I am with the crown of all racing games that spread the revolution all over the world and became crazy to its fans which name is ” Real Racing 3″.Yes, I am talking about this. Its name is enough

     
  35. RanaBoss Dediki:
  36. Our PinoyFlix Tv Tambayan Provide you To Watch Kapamilya Pinoy channel and ofw pinoy Tambayan , Pinoy channel tv, Pinoy teleserye , pinoy lambingan.pinoy Teleserye

     
  37. Pinoybay
    Pinoy Flix
    walang hanggang paalam March10 2021
    ang sa iyo akin March 10 2021
    ang probinsyano March 10 2021
    bilangin ang bituin sa langit March 10 2021
    Prima donnas March 10 2021

     
  38. It’s actually a nice and helpful piece of info. I’m glad that you shared this useful info with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.
    Pinoy Lambingans
    ..

     
  39. Pinoy Channele bringing you best videos from all over Filipino entertainment, sports,
    news, politics, technology, music, covering all Latest Tv Replay Show of Pinoy Teleserye.

    The Penthouse Season 2

     
  40. Unknown Dediki:

  41. Mehndi Hai Rachne Wali is Star Plus & Hotstar started newly launched Drama Serial
    Raghav puts necklace on Kirti, Kirti thanks Pallavi, Pallavi says thank Raghav

    Kumkum Bhagya

     
  42. Molkki Dediki:
  43. From MX Player original hindi shows to Hindi dubbed shows you can make your
    weekend full of entertainment with these top 10 hindi web series streaming

     
  44. Unknown Dediki:
  45. découvrir ceci répliques de sacs haut de gamme allez sur le site Web Dior Dolabuy jetez un coup d'œil ici Louis Vuitton Dolabuy

     
  46. Unknown Dediki:
  47. navigate to this website Discover More you can try this out Going Here visit our website you can find out more

     
  48. seknaez Dediki:
  49. c1i98y6o41 c3v25h5z76 h5h12j6n67 z5o30i7b78 i7e04s4w92 u1o13x9f87

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: