Gazanfer Özcan'ı Kaybettik

Gönderen Dert Ortağı 18 Şubat 2009
http://www.hurriyet.com.tr/_np/8477/7378477.jpgİSTANBUL - Amerikan Hastanesi Başhekimliğinden yapılan yazılı açıklamada, Gazanfer Özcan'ın dün akşam saat 19.22'de vefat ettiği belirtildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, sanatçı Özcan'ın, 27 Ocaktan itibaren kalp yetmezliği ve iskemik serebral vasküler hastalık tanılarıyla tedavi gördüğü ve 13 Şubattan bu yana yoğun bakımda takip edildiği bildirildi.

GAZANFER ÖZCAN'IN ÖZ GEÇMİŞİ

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gazanfer Özcan, 27 Ocak 1931'de İstanbul'da doğdu.

Lisedeyken oynadığı ''Hisse-i Şayia'' adlı oyundaki ''Bican Efendi'' rolüyle tiyatroyla tanışan Özcan, Şehir Tiyatrolarının Çocuk Bölümüne katıldı.

1955'te Komedi Tiyatrosunda oynanan ''Mahallenin Romanı'' oyunu, Özcan'ın tiyatro yaşamının dönüm noktası oldu. Bu oyunda rahatsızlanan Reşit Gürzap'ın yerine sahneye çıkıp başarılı olunca kadroya giren Özcan, 1962'ye kadar hem çocuk tiyatrosunda, hem yetişkin oyunlarında görev aldı. Özcan, 1962 yılında Gönül Ülkü ile evlendi ve ''Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu''nu kurdu. Pek çok dizide de rol alan Özcan, ''Kuruntu Ailesi'' adlı dizideki ''Hüsnü Kuruntu'' rolüyle tanındı ve pek çok yapımda ailenin babası rolünü üstlendi. ''Avrupa Yakası'' dizisindeki ''Tahsin Bey'' rolüyle de ''baba'' rolünü sürdürdü.

Gazanfer Özcan, 1998 yılında ''Devlet Sanatçısı'' unvanını almıştı.


Kendisine Allahtan rahmet diliyorum ve Fatih Erkoç'tan bir video eklemek istiyorum


sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: