Pardus 2008.2 Canis aureus Çıktı

Gönderen Dert Ortağı 01 Şubat 2009
Pardus 2008.2 Canis aureus Çıktı!

Pardus 2008.2 Canis aureus Çıktı!

Tübitak bünyesinde geliştirilen ulusal işletim sistemimiz Pardus'un en yeni sürümü çıktı. Pardus 2008.2 Canis aureus, Windows 7'ye kafa tutabilecek mi dersiniz? İşte yenilikler.

Pardus 2008'in çeşitli hata düzeltmelerini ve yeni özelliklerini içeren ikinci ara sürümü Pardus 2008.2 Canis aureus yayınlandı. Adını Anadolu'nun yaşam alanı tehdit altında olan canlılarından biri olan Altın Çakal'dan alan Pardus 2008.2 Canis aureus tüm Pardus sürümleri gibi GNU Genel Kamu Lisansı (GPL) ile özgürce dağıtılıp çoğaltılabiliyor.

İndirme Linkleri

Yaklaşık 700 MB dosya büyüklüğüne sahip olan aşağıdaki dosyalardan size uygun olanı indirdiğinizde, CD'ye yazmanız gerekiyor. Bunun için Nero'yu kullanabilirsiniz. CD/DVD yazma konusunda yardım almak için buraya tıklayabilirsiniz.

:: Pardus 2008.2 Kurulan CD'yi indirmek için buraya tıklayın.

:: Pardus 2008.2 Çalışan CD'yi indirmek için buraya tıklayın. (KDE 4'lü)

Bu İsim Nereden Geliyor?

Sürüme adını veren Altın Çakal (Canis aureus) hakkında daha fazla bilgi almak ve Pardus 2008.2 Canis aureus sürümündeki Altın Çakal duvarkağıdının hikayesini fotoğrafın sahibi Doç. Dr. Gökhan CORAL'ın ağzından dinlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yenilikler


Yeni sürümün, bilgisayar dergileri ile beraber
ücretsiz olarak verilmesi düşünülüyor.

Pardus 2008.2 Canis aureus, gelişmiş ağ yöneticisine eklenen yeni özellikleri, iyileştirilmiş donanım tanıma desteğini, daha hızlı bir paket yöneticisini, KDE 3.5.10 ve 4.2.0 tabanlı iki farklı Çalışan CD'yi ve biri yerel diğeri uluslararası olmak üzere iki adet Kurulum CD'sini beraberinde getiriyor.

Pardus 2008.2 ile gelen yenilikleri daha detaylı öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yazan: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: