Elektrik motorlu Ford Transit

Gönderen Dert Ortağı 12 Mart 2009

Elektrikle de çalışacak olan Hibrid arabalar, önümüzdeki dönemin araçları. Bu konuda öncülük yapan firmalardan birisi Prius modeliyle Toyota. Ancak sadece Toyota değil, diğer üreticiler de hibrid araçları konusunda epey çalışma yapıyor.

ford-transit

Kaynak: gizmag.com

Ford firması şimdi de, elektrikle çalışan ilk ticari araçlarını kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

800 kg ağırlığında yük taşıyabilecek Ford Transitlerin tek bir dolumla 160 km'lik menzile sahip olacağı açıklandı. Teknik detayları henüz resmileşmese de, aracın elektrik motoruyla maksimum 110 km/s hıza sahip olması bekleniyor. 50 Kw'lık elektrik motoruyla güçlendirilecek cihazın 40Kw/s'lik demir fosfat lityum iyon bataryası ise Valence Technology tarafından tedarik edilmiş durumda. Yakıt sarfiyatında ise ne kadar tasarruf yapılabileceği ise belirtilmemiş. Arabanın fiyatı da belli değil; ülkemizde vergilendirmesi nasıl olacak onu da merak ediyoruz.

Ford'un bu geçiş aşamasındaki ilk adımını oluşturacak bu araçlarını takiben planladığı yol haritası ise, 2011 yılında elektrikle çalışacak ufak bir arabanın ertesinde, 2012 yılı itibariyle gelecek nesil hibrid araçlar ve 2012'de prizden şarj olabilecek versiyonlarından oluşuyor.

ford-transit-2

Kaynak: gizmag.com

Transit Connect'in ülkemizde üretilme ihtimali de söz konusu.

sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: