İşte En Çok Taraftara Sahip Takım

Gönderen Dert Ortağı 14 Mart 2009
Arkadaşlar kusura bakmayın inanmadığım bir şeyi sizinle paylaşıyorum her ne kadar GS li olsam da yine de bu tür anketlerin doğruluğuna inanmıyorum neyse inanan belki birileri çıkar diye burada sizinle paylaşıyorum :)

Türkiye'de TÜRKİYE’DE ne şu ne bu, tribün üstünlüğü sadece Galatasaray’da... AGB adlı kuruluş tarafından 15 bin kişi üzerinde yapılan araştırmada Galatasaray’ın üstünlüğü dikkat çekti.

Türkiye’de bilinenin aksine daha yetişkin ve eğitimli taraftar sayısında ise Fenerbahçe, Galatasaray’ın önünde yer aldı. Taraftarların yüzde 39.3’ü Galatasaray’ı tutuyor. Fenerbahçeli taraftarların yüzdesi ise 32.1. Üçüncü sıradaki Beşiktaşlıların oranı ise yüzde 17.8’in üzerine çıkamadı.

Eğitim Seviyesinde Lider Fenerbahçe

Taraftarların eğitim düzeyleri ele alındığında farklı bir veri elde ediliyor. İlkokul mezunu ve eğitimsiz taraftar yüzdesinde birinciliği yüzde 40.37 ile Beşiktaş elinde tutuyor. Taraftar eğitim düzeylerine göre dağılımda ise Fenerbahçe liderliği ele geçiriyor. Taraftarları arasında en fazla üniversite mezunu bulunan kulüp yüzde 11 ile Fenerbahçe. Fenerbahçe’yi yüzde 10,3 ile Beşiktaş ve yüzde 9,6 ile Galatasaray takip ediyor. Türkiye’de her 10 kişiden 6’sı taraftar.

Zenginlikte Fenerbahçe

Araştırmada Fenerbahçe yüzde 22,7 ile taraftarları arasında en fazla AB statü grubu barındıran kulüp. Fenerbahçe’nin ardından yüzde 22,2 ile Beşiktaş geliyor. Düşük sosyo ekonomik statüler olan C2 ve DE grupları birleştirildiğinde ise yüzde 50 ile Galatasaray ilk sırada.

Yeni kuşaklar Cimbomlu

En fazla genç taraftara sahip olan takım Galatasaray. 15 ile 24 yaş arasında yüzde 34,8 ile Galatasaray liderliği elinde tutuyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş ise yüzde 20’ler seviyesinde. Kadın taraftarı en az olan takım yüzde 42,7 ile Beşiktaş. En fazla kadın taraftar ise yüzde 45,3 ile Fenerbahçe’de
sayac Kez Okundu
| edit post | |
Book'unu Çıkar
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: