Yazılım Devleri Futbol Takımı Olsaydı

Gönderen Dert Ortağı 07 Temmuz 2009
İngilizlerin futbol tutkusunu bilmeyeniniz yoktur. Futbolu icat eden milletin hayatın her noktasına bu sporu sokmaları da gayet normal. Teknoloji ile içli dışlı olan bazı İngilizler futbol takımları ile yazılım şirketlerini eşleştirmişler. Ortaya gerçekten ilginç sonuçlar ortaya çıkmış. İşte yazılım devleri ve onların futbol dünyasındaki karşılıkları:
Microsoft = Chelsea
Neredeyse sınırsız mali kaynaklara sahip olması yüzünden Microsoft ile Chelsea benzer özellikler gösteriyorlar. Ancak ikisi de çok popüler olamsına rağmen sevenleri oldukça az.
Google = Arsenal

Tüm genç yetenekleri önceden bulmasıyla tanınan Arsenal, yeni ve parlak fikirleri kapan Google ile gerçekten çok benzer özelliklere sahip.

IBM = Manchester United
Uzun yıllardır süregelen başarı geleneğiyle IBM'in futbol dünyasındaki karşılığı Manchester United'tan başkası olamazdı.
Xerox = Newcastle United
Bolca para, yaratıcı insanlar fakat bir türlü gelmeyen başarı. Xerox ile Newcastle United'ın kaderleri sanki birlikte yazılmış.
Oracle = Real Madrid
Zengin olması ve en iyileri satın almak istemesiyle Oracle yazılım dünyasının Real Madrid'i konumunda.

SAP = Bayern München
Alman disiplini ve çalışkanlığının yazılım ve futbol dünyasındaki karşılıkları bu ikisinden başkası olamazdı.
Yahoo = Barcelona
Kendi bağımsızlığı her şeyden daha önemli olan Barcelona halkı asla kendisini İspanya'nın bir parçası olarak kabul etmez. Aynı şekilde Yahoo da önüne çıkan tüm fırsatları reddedip, yoluna bağımsız bir şekilde devam etmeyi tercih ediyor.
Apple = Liverpool
Futbol dünyasının ikon takımlarından biri olan Liverpool, sadık ve fanatik taraftar kitlesi ve neredeyse tüm dünyanın kendisine ayrı bir sempatiyle bakmasıyla Apple'ı andırıyor. İkisi de sanırsak gelecekte de asla yalnız yürümeyecekler.
:: Türk futbol takımlarının yazılım dünyasındaki karşılıkları sizce hangileri?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net


sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

5 Yorum

  1. gerçektenden de güzel eşlestirmeler yapmışlar birbirlerini tuttukları kanaatindeyim..

     
  2. peki sence bunlar Türk takımları olsaydı hangileri olurdu?

     
  3. Microsoft un Fenerbahçe olduğu kesin :)kendi taraftarından başka kimsenin sempati duymadığı bir takım olarak düşünüyorum :)

    Apple ve liverpool eşleştirmesini daha çok Beşiktaş a benzettim taraftar kitlesini ele alırsak :)

    IBM-Manchester ı eşleştirmesini de Avrupadaki başarılarından dolayı Galatasaray a denk geliceğini düşündüm..

    Xerox ve newcastle eşleştirmesini de geçmiş zamanda aldığı başarıları daha sonraya lanse ettiremeyen bol paralı başkanların devamlı koltuklarında olduğu Trabzonspor a benzettim :)

    Google ve Arsenal eşleştirmesini daha çok bizim anadolu klüplerinden bir kaç tanesine benzeştirdim Ankaragücü Gençlerbirliği Gaziantepspor gibi yeni yetenekler keşfedip 3 büyüklere yada avrupa klüplerine satmalarından dolayı :)

    SAP Bayern eşleşmesini şimdiki takım çalışması ve disiplini ile kaç hafta liderrlik koltuğunda oturup son haftalarda şampiyonluğu kaybeden Sivasspor ile bir bağ kurdum..

    Son olarakta Yahoo-Barcelona eşleştirmesini aynı Barcelona nın kendini nasıl İspanya dan ayrı tuttuğu gibi Karşıyaka nın da kendisini bir İzmir klubü olarak görmediği için bununla eşleştirdim :)

    Bilmem tutturabildim mi acaba :))

     
  4. Adsız Dediki:
  5. güzel değerlendirme :)

     
  6. Adsız Dediki:
  7. gayet zekice yapılmış bir karşılaştırma..

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: