İftar Yemeği İçin 10 Güzel Öneri

Gönderen Dert Ortağı 14 Ağustos 2009
Aileler evlerinde bütçelerine göre minik ziyafet sofraları hazırlıyor. Ama orucu evleri dışında açanlar da var. Son yıllarda Türkiye’deki lokantalar, hazırladıkları iftar sofralarıyla yaratıcılığın sınırlarını zorluyorlar. Listede İstanbul’un Osmanlı Türk mutfağı konusunda uzman mekánları ağırlıkta.

FERİYEFERİYE
Boşnak böreği meşhur
İftarda malhıtiye çorbası ya da otlu sebze çorbası servis ediliyor. Ana yemekleri sıralamak bile insanın ağzının suyunu akıtıyor: Boşnak usulü kol böreği ya da yağ mantısı; saray usulü otlu sebzeli ve peynirli baklava böreği veya asma yaprağında pastırma; kırma tavuk külbastısı veya kuzu tandır; keşkek ve mevsim ızgara sebzeleriyle mevsim balıkları... Kişi başı 110 YTL olan ve rezervasyonun şart olduğu Ortaköy’deki restoran 400 kişi kapasiteli.
İSTANBUL / Tel: 0 212 227 22 16

TUĞRATUĞRA
Terasta iftar keyfi
Çırağan Palace Kempinski Oteli’ndeki restoranın başlangıçları zeytinyağlı enginar, imambayıldı, fava pastırma, narla marine edilmiş beyaz peynir, kalamata zeytin, Kars gravyeri, sahanda kavurmalı yumurta, mantı ve börek. Ana yemeklerse kuzu incik, terbiyeli kuzu, tavuk budu şiş, terbiyeli kuzu, tas kebabı, patlıcan beğendi ve levrek buğulama. Kişi başı 165 YTL + KDV. Tuğra’nın 20 kişilik bir terası var.
İSTANBUL / Tel: 0 212 259 03 94

KONYALIKONYALI
Lokman usulü tavuk
Tarihi Konyalı lokantasının Levent’teki Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki şubesi 170 kişilik. İftariyeliğin yanı sıra ekşili mercimek çorbası veya kuzu gerdan çorbası veriliyor. Ara sıcaklar peynirli su böreği, çılbır, etli yaprak sarma. Ana yemeklerse Konyalı döneri, islim kebabı, sebzeli ve krem soslu lokman usulü tavuk ile saray pilavı. Tatlı seçeneği de zengin. Kişi başı 95 YTL.
İSTANBUL / Tel: 0 212 353 04 50

FOUR SEASONSFOUR SEASONS
On zeytinyağlısı var
İftariyelik tabağında kuru kayısı, hurma, zeytin, pideleri ve soğuk mezeler var. Ana yemeklerse ekşili köfte, kuzu incik pilavı, dana haşlama, çipura buğulama, etli yaprak dolması, kıymalı su böreği, tereyağlı kekikli mantı, nohutlu pilav ve döner. 10 çeşit zeytinyağlı, 14 çeşit tatlı var, bir de peynir köşesi bulunuyor. Restoran Sultanahmet Four Seasons Otel’in içinde. İftar kişi başına 95 YTL.
İSTANBUL / Tel: 0 212 638 82 00

BEYTİBEYTİ
Pazartesileri kapalı
Florya’daki restoranda pastırma, hurma, peynir çeşitleri, sucuk, pastırma, reçel çeşitleri, zeytin, hurma, kayısı, su böreğinden oluşan iftariyeliklerden sonra çorba ve dört çeşitten oluşan karışık ızgara tabağı servis ediliyor. Ardından mönüden seçilen bir tatlı, çay, kahve ve meşrubat ikramı var. Pazartesileri kapalı olan restoran 600 kişi kapasiteli. İftar mönüsü 90 milyon lira.
İSTANBUL / Tel: 0 212 663 29 90

HÜNKARHÜNKAR
Geleneksel Türk yemekleri
1950’de Fatih’te açılan ve şimdi Nişantaşı’nda hizmet veren mekanda geleneksel Türk yemekleri yapılıyor. Mercimek ve paça, değişmez çorbaları. Kuzu incik, hünkarbeğendi, köfteler, sebze yemekleri, dolma çeşitleri, pilav, sürekli bulunuyor. Bazen ıspanakta levrek, palamut fırında yapılıyor. İftar alakart olduğu için bir kişi ortalama 50-60 YTL ödüyor.
İSTANBUL / Tel: 0 212 225 46 65

ARMA
İftarda balık çorbası
Antalya’da denize sıfır terasından Yat Limanı, Antalya Körfezi, Kaleiçi ve karlı Beydağları görülüyor. Lagos balığıyla yapılan çorbası spesiyali. Ramazan boyunca 15 YTL’lik iftar mönüsü sunuyor. Zeytinyağlı ve deniz ürünlerinin öne çıktığı lokantada kuzu külbastı ve köfte de var. 200 kişiye hizmet verebilen restoranda, 50 personel çalışıyor. Mutfak şefliğini 20 yıldır Raif Kahraman yürütüyor.
ANTALYA / Tel: 0 242 244 97 10
TARİHİ ÇİÇEK LOKANTASITARİHİ ÇİÇEK LOKANTASI
Ankara’nın eskilerinden
70 yıllık geçmişiyle Ankara’nın eskilerinden. Mönüsü Türk ve Osmanlı mutfağından oluşuyor. 20 çeşit sulu yemek arasında hünkarbeğendi, patlıcan kebap, tas kebap ve tandır çok yeniyor. Spesiyali Ankara tava yemeği. Kuzu gerdan etinin kavrularak fırında pişirilmesi ve sosuyla birlikte pilava konmasıyla servis ediliyor. Et yemekleri 9, sebzeler 6, tatlılar 3 YTL. Necatibey Caddesi No: 15/B Sıhhiye.
ANKARA / Tel: 0 312 229 44 90

NACİ USTANACİ USTA
3 bin kişiye hizmet veriyor
2002’den beri hizmet veren Naci Usta Restoran, iftarda 3 bin kişiyi ağırlıyor. Zeytinyağlı enginardan tandıra, kuzu kol sarmadan sebzeli iç pilava kadar yok yok. İftariyelikleri reçel, zeytin, sucuk, pastırma, peynir çeşitleri, tahinli pekmez, tatlı lor üzerine karpuz reçeli. Sahibi Naci Deniz, "İftariyeliklerde bol çeşit ve açık büfeyle gelenleri memnun etmeye çalışıyoruz" diyor.
İZMİR / Tel: 0 232 239 41 01

KOMSHUKOMSHU
Tasavvuf müziği eşliğinde
Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Adana’da Seyhan Nehri kıyısındaki sosyal tesisinin halka açık bölümünde yer alıyor. 28 bin kişinin aynı anda namaz kıldığı dev Sabancı Merkez Camii’nin yakınındaki lokantanın açık büfesi var. Tesisin kapalı bölümü 200 kişiyi, çim zeminli bahçeyse 500 kişiyi ağırlıyor. İftar yemeğinde tasavvuf müziği çalınıyor. Çocuklar için oyun parkı da var. Kişi başı 30 YTL.
ADANA / Tel: 0 322 458 10 05

Teşekküler: GEZZ.ORG
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: