Stumbleupon Nedir? Ne İşe Yarar

Gönderen Dert Ortağı 25 Haziran 2010
http://img525.imageshack.us/img525/661/stumbleupon116545571657ho0.jpgStumbleupon, tüm internet sitelerini kapsayan, dünyadaki diğer insanların beğenisiyle sizi internetteki güzel sitelere ulaştıran bir internet sitesidir.
Stumbleupon ile girilesi sitelere ulaşabilmek için yapmanız gereken şey stumbleupon.com‘a üye olmak ve üye olduktan sonra Firefox araç çubuğunu yüklemekten ibaret. Firefox araç çubuğunu yüklemeyebilirsiniz fakat yüklemeyerek bu sitenin eğlencesinin çoğunu kaçırabilirsiniz. Peki ne işe yarar bu araç çubuğu?

Stumbleupon diğer internet kullanıcılarının beğendiği siteleri size ulaştıran bir internet sitesidir. Bu araç çubuğu da tam olarak bu işlevi görüyor. Eğer tarayıcınızda o an açık olan bir siteyi beğendiyseniz “I like it!” butonuna tıklıyorsunuz ve site Stumbleupon profilinizde beğendiğiniz sayfalar arasında yerini alıyor. Bu buton sadece mevcut sayfayı sizin sevilen sayfalarınız arasına eklemiyor. Aynı zamanda diğer internet kullanıcılarının bu sayfaya ulaşabilmesini de sağlıyor. Bu butondan daha güzel ve asıl butonumuz olan “Stumble!” butonuna tıkladığınızda beğenilen sayfalardan birini rastgele açıyorsunuz. Her tıklamada farklı ve güzel bir sayfa açılıyor. Stumbleupon araç çubuğunun “Stumble!” butonuna tıkladığınızda ne tür ve hangi dilde sayfalar açılacağını da internet sitesinden seçebiliyorsunuz. Böylece sizin ilgi alanınıza giren birçok sayfaya bu yolla ulaşabiliyorsunuz.
Sitede profilinize arkadaşlarınızı ekleyip onların beğendiği sitelerden de haberdar olabiliyorsunuz. İlgi alanlarını görebiliyor, onlara mesaj atabiliyor ve daha birçok şey yapabiliyorsunuz.
“Stumbleupon” kelimesi “rastgele bulmak”, “tesadüfen bulmak” anlamlarına geliyor. Bu da sitenin işlevini tam olarak açıklıyor.

Kaynak:
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

3 Yorum

  1. Adsız Dediki:
  2. http://bugunkihaber.blogspot.com/

     
  3. Adsız Dediki:
  4. I have fun with, lead to I found just what I was having a look for.
    You've ended my 4 day long hunt! God Bless you man.
    Have a great day. Bye

    Review my site ... Tulsa furnace filters newmarket

     
  5. plastik Dediki:
  6. hemen deneyeceğim. teşekkür ederim

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: