Kıbrıs Savaşının Görüntüleri

Gönderen Dert Ortağı 20 Temmuz 2010
http://img687.imageshack.us/img687/2576/149410.jpg20 Temmuz 1974 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti DevletiTürk Silahlı Kuvvetleri'nin Garanti Anlaşması'nın III. maddesine istinaden gerçekleştirdiği askerî harekâtın tam 36 yıl geçti. O yıl bir İngiliz tarafından çekilen ve daha önce yayınlanmamış kareler gün ışığına çıkartıldı...

Görüntülerde Ada'da yaşanan hareketlilik gözler önüne serilirken, Türk askerinin ne kadar moralli ve rahat olduğu da gözler önüne seriliyor. Bölgede oluşturulan ara bölgede görev yapan Birleşmiş Milletler Askerlerinin de göründüğü görüntülerde, Birleşmiş Milletler askerlerinin zırhlı araçlarını çatışmaların sürdüğü bölgede herhangi bir saldırıya karşı korumak için beyaza boyadıkları görülüyor.

Harabeye dönmüş şehir merkezlerinin görüldüğü görüntülerde, çatışmaların devam ettiği sarap arazilerde dumanların yükseydiği alanlar da görülüyor. Görüntülere ayrıca çatışmalar sonucunda masaya oturan tarafların görüşmelerinden de bazı anlar yansıyor.

İşte Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı 36 yıl önce bir ingiliz tarafından çekilen ve daha önce yayınlanmamış çarpıcı görüntüler.



sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: