Windows Live Essentials Beta İncelemesi

Gönderen Dert Ortağı 11 Temmuz 2010
Ülkemizin en çok tercih edilen online sohbet programlarından biri olan Windows Live Messenger 2011 sürümü için beta testlerini başlattı. Herkesin merakla beklediği bu program paketini sizin için inceledik.
Çevrimiçi sohbet programlığının tacını ICQ'nun elinden alan MSN pazar payını kaybetmemek için sürekli gelişiyor. Bu uğurda geçtiğimiz yıllarda adını Windows Live Messenger'a çeviren program sürekli değişime uğruyor ancak tüketiciler her zaman bu farklılıkları beğeniyle karşılamayabiliyor.
Firma MSN'in bu büyük ilgisini avantaj haline getirmek için bu yazılımı Live Essentials adlı bir paketin içerisine yerleştirdi. Bu sayede Windows Live Messenger kullanmak isteyen kullanıcılar, blog eklentisi, aile koruması gibi farklı yazılımlara da sahip olmaya başladı. Microsoft Windows Live Essentials 2011'le birlikte bu pakette devrim niteliğinde değişiklikler yapmaya çalışıyor.
Geçtiğimiz günlerde halka açık betası yayınlanan program paketini artı ve eksileriyle sizin için inceledik. Bakın bu paket ne yenilikler getiriyor.


Windows Live Messenger
İnsanların bu pakette en çok beklediği program Windows Live Messenger'ın yeni programı. Microsoft Live Essentials'ın yeni sürümüyle birlikte kullanıcılara daha sosyal bir platform vaat ediyor. Sohbet programı da bu konuda iyi bir içeriğe sahip.
Microsoft MSN Plus adlı programda bulunan bir özelliği resmi olarak WLM 2011'e eklemiş. Artık birden fazla kişiyle konuşurken farklı farklı pencerelerle uğraşmıyorsunuz. Program diğer sohbet ettiğiniz kişileri tek bir pencerede toplamanıza izin veriyor.
WLM'in bir önceki sürümünde bulunan kamera ayarları ve sistemi oldukça eleştirilmişti. Microsoft bu konuda yatırım yapıp yeni sürümde hem HD kamera desteği getirmiş hem de ilgili ayarları daha detaylı olacak şekilde düzenlemiş.
Programdaki en büyük farklılık ise video mesaj adı altında hazırlandı. Artık çevrimdışı olan arkadaşlarınıza video mesaj yollayabiliyorsunuz.


WLM bölüm 2
Ancak bu sistemin şaka sever insanların elinde kötüye kullanılacağı ortada. Space Live üzerine yüklediğiniz bu mesajlar için sistem size bir hatırlatma mesajı atıyor. Bu postadaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz.
WLM 2011 beta'da ilk gözümüze çarpan ise ayarların biraz farklı hale getirilmiş olması. Microsoft tamamen yeni bir program kullanıyormuşsunuz hissini vermek için WLM 2011'in menülerinde ciddi değişiklikler yapmış.
Firma sosyal iletilere ve oyunlara daha fazla önem vermiş. Artık WLM üzerinden MSN'de olduğu gibi buluşmalar ve organizasyonlar düzenleyebiliyorsunuz. Bu sosyal ağ yatırımı nedeniyle firma ünlü sitelerle WLM hesabınızı entegre çalıştırabileceğiniz bir sistem de tasarlamış.
Hotmail hesabınıza artık diğer arkadaşlarınızın WLM üzerinde yaptığı işlemlerin bilgisi geliyor. Onların yaptığı ileti değişiklikleri ve organizasyonlardan sürekli haberdar oluyorsunuz.
Programda kendinize daha farklı listeler oluşturup istediğiniz kişilere görünmez gözükebiliyorsunuz.


Photo Gallery
Kullanıcılar pek ilgi göstermediği bu programı Microsoft daha geliştirmek için yatırımda bulunmuş. Artık program Office ve Windows'la ilgi çekici bir uyum içerisinde çalışıyor.
Özel bir menü sayesinden kendi çevrimiçi galerinizi oluşturabiliyorsunuz. Üstelik bu galeride dolaşmak için rakip programlara benzer bir gezme çubuğu oluşturulmuş. Hazırladığınız galeriler arasında dolaşıp istediğiniz fotoğrafı düzenleyebiliyorsunuz.
 
Otomatik işaretleme sistemi
İşaretleme (tag) sistemi bu sistemde büyük bir yer sağlıyor. İsterseniz sadece insan yüzlerini işaretleyebiliyorsunuz. Aynı şekilde etraftaki eşya yüz ve hayvanları da işaretlemek mümkün. Tag bulma sistemi sayesinde arkadaşlarınızın ve sizin galerinize bulunan bir kişiyi bulabiliyorsunuz.

Yapılan başka bir yenilik sayesinde daha önce işaretlediğiniz kişileri sistem otomatik olarak fark ediyor. Aynı yüzleri pek kararlı olmasa da tanıyabiliyor ve otomatik olarak işaretliyor. Programda düzenleme bölümü de büyük bir önem taşıyor.

Artık internete yüklediğiniz fotoğrafların üzerinde basit oynamalar yapmak için başka programa ihtiyacınız yok. Fotoğraftan belirli bir objeyi çıkartma ya da ekleme bu yazılım sayesinde yapılabiliyor


Movie Maker
Sosyal ağların gelişmesiyle birlikte herkes en komik ve özel anlarını videolaştırır hale geldi. Bu durumun farkında olan Microsoft, insanlara basit ve kullanışlı bir program sunarak onları kendi safına çekmek istiyor.
Movie Maker programı uğurda daha da geliştirildi. Bu program sayesinde, isterseniz web kameranızla hemen bir video çekebiliyorsunuz.
Yazılımla sabit diskinizde yüklü videoları çağırmanız da mümkün. Sosyal ağlarda en çok ne türde videolar paylaşıldığını inceleyen Microsoft tüketicilerin ilgisini çekmek için programını bu doğrultuda geliştirmiş.
 

Yüksek çözünürlük
Bu konudaki ilginç ve iddialı olan yeniliklerden biri ise AutoTheme (otomatik arka plan müziği) adını taşıyor. Programın içerisinde bulunan fon müziklerinden istediğinizi seçebiliyorsunuz.
Basitleştirilmiş montaj seçenekleri sayesinde, videodaki istediğiniz noktalara bir şeyler yazmanız mümkün oluyor. YouTube ve Facebook'a video paylaşma özelliği de programa eklenmiş.
Movie Maker videolarınızı 720 ya da 1080 P çözünürlükte kaydetmenize izin veriyor. Beta'da biraz sorunlu olsa da istediğiniz videoyu DVD menüsüyle disklere yazma şansınız da var.


Windows Live Mail
Microsoft bu web sitemini daha çok kişisel yardımcınız olarak tasarlamış. Gmail'in özellikleri bu sisteme taşınmış. Artık kendinize bir takvim oluşturabiliyorsunuz. Üstelik bu takvime çevrimdışıyken başka şansınız bile bulunuyor.
Takvime eklediğiniz e-posta adresleri sayesinde, cloud computing sistemi buluşmada ismi geçen herkes için değişiklik bilgilerini güncelliyor.
Sosyal ağlarla ortak çalışan sistem sayesinde her arkadaşınızın yeni paylaşımlarını bir RSS haline çevirebiliyorsunuz. Kısacası onlar profillerinde ne paylaşsa platform size haber veriyor.
Ayrıca e-postayla attığınız fotoğraflar için de yeni bir sistem getirilmiş. Artık dosya sınırı olmadan istediğiniz büyüklükteki fotoğrafları karşı tarafa yollayabiliyorsunuz. Program belirli ayarları yaparak boyutları kendisi ayarlayabiliyor.

Windows Live Sync
Bu sistem Apple'ın MacOS içerisinde kullandığı platforma benziyor. Yaptığınız ayarlara göre bilgisayarınızdaki önemli bilgiler çevrimiçi olarak Microsoft bulutunun içerisine taşınıyor.
Firmanın Space Live üzerinden size tahsis ettiği alana önemli bilgilerinizi yükleyebiliyorsunuz.
Sistemin diğer güzel yanı ise, TeamViewer gibi çevrimiçi destek için de kullanılabilmesi. Sync'le birlikte bilgisayarınızı açık bırakırsanız sisteminize uzaktan bağlanıp istediğiniz değişikliği yapabiliyorsunuz.


Yazan: Cem Süer
SDN - http://shiftdelete.net
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: