Mehaba 2012; Unutma! Suçlu Sensin

Gönderen Dert Ortağı 01 Ocak 2012
Merhaba 2012;
Seninle daha yeni tanışıyoruz günlerdir seni gelecek diye herkes bir hazırlık içinde sevimli tatlı bir telaş. Belki de bunların sebebi 2011 ve daha önce ki diğer yıllar olabilir ama işte İnsanın içinde olan umut ışığı her sene bir piyango bileti gibi belki bu kez diyerek barış dolu mutlu bir dünyayı belki seninle yakalarız diye uğraşıp didiniyorlar. Boşa kürek çekildiğini anlayamıyrolar Ne senden önceki yılların ne sen ne de senden sonraki yılların hiç bir günahı yok. Biz insanlar hep kendimizi kandırmayı severiz gerçeklerin üstünü bir şeylerle örtmek hep kolaya gelmiştir insan için,
Bak sana senden önceki yıllardan birkaç örnek vereyim suçu nasıl başkalarının üzerine atıyoruz send e şahit ol şahit ol ki yapılanlardan kendine pay çıkarma (bunu nasıl başarabilirsin bende bilmiyorum)
Tarih : 17 Ağustos 1999
Yer : Kocaeli/Gölcük

Bu tarihte gece yarısı saat 03:02 de insanların uyanabilen ve kurtulmayı başarabilenleri acıya gözyaşına gözlerini açtılar. Bu depremde Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü. Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölüm, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı oldu. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişiyi evsiz bıraktı. Yaklaşık 16 milyon insan, depremden değişik düzeylerde etkilendi
Biz bu olaylardan sonra ne yaptık biliyor musun Zamanın hükümeti ve basını Müteahhit Veli Göçer denen suçlulardan sadece birini Kurban seçip Yalova yakınlarında yaptırdığı konutların yıkılması sonucu ölen 195 insan için cezalandırdı 18 yıl 9 ay ve o da geçen sene yani 2011 de tahliye oldu.
Binlerce insanın ölümü bir kişinin üzerine yıkıldı ve herkes o insana yüklendi 195 insanın ölümüne sebep olan sadece Veli Göçer miydi peki? Veli Göçer ‘e o binaların ruhsatını veren o şekilde yapılmasına müsaade eden devletin organlarından ki insanlara ne oldu söyleyeyim hiçbir şey olmadı 2012! Suçlulardan birini seçip 195 kişinin ölümüne sebep olan birini tutup Tüm Depremde yıkılan konutların sebebi o’ymuş gibi gösterdiler. Daha sonra Hükümet şunu yapıcaz artık binalar bu şekilde olacak diye atıp tuttular her zaman ki gibi göz boyadılar….

Tarih : 21 Ekim 2011
Yer : Van

Söylememe gerek var mı sence 2012 deprem yine geldi bizi vurdu yüreğimize bir ateş daha düşürdü ve biz yine bir kurban daha seçtik bu kez 7 katlı binanın çökmesi sonucu hayatını kaybeden insanların sorumlusu olan müteahhit Nezir Baş’ ı tüm Van depreminin suçlusu gösterdik. Bu kez de bu zamanın Hükümeti yine artık böyle olmayacak diyorlar ama inanmak konusunda maalesef ben eskisi gibi değilim.

Bir çok örnek var 2012 benim yüreğimi dağlayan en acı durumlardan biridir 30 yıldır çözülemeyen PKK sorunu binlerce şehidimiz. 19 Ekim 2011 Tarihinde 26 tane yavrumuzu Hakkari Çukurca da şehit verdik. 70 milyon ailenin ocağına ateş düştü sadece 26 ailenin değil 2012. İsyan ettik bağırdık çağırdık. Ama meclisteki hainlere gücümüz yetmedi bir türlü orada barış diyip arabalarında Pkk lıları saklayan vekillere gücü yetmedi ne hükümetin ne de devletin organlarının. Bırakın bir vekili Diyarbakır belediye başkanını susturamadılar. Adam her türlü hakareti yaptı vatana karşı her türlü de yapıyor biz bir şey yapamadık . Düşünün bunu yapan İstanbul Belediye Başkanı ya da Ankara / İzmir ya da başka bir şehrin belediye başkanı yapmış olsa neticeleri Bu adama kimse bir şey yapamıyor.Bu memleket nasıl bir memleketse her türlü oyuna gebe öyle bir pozisyondayız ki herkesin gözü bizim topraklarımızda yıllardır yapamadıklarını başaramadıklarını (Alevi-.Sünni kavgalarını ASALA olayını Sağcı-Solcu davalarını) şimdi Türk Kürt diye yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkede Türk-Kürt sorunu yok 2012 ama Türkiye- Pkk ve Pkk sempatizanları hainleri sorunu var maalesef de çok büyük bir sorun. Dönemin siyasetçileri askeriyesi ve diğerleri hep suçu birbirimizin üzerine attık Siyasetçisi Askeri beceriksizlikle suçladı Askeriyesi de o devrin hükümetini herkes birbirini suçladı durdu, suçladı durdu.

Bu sadece birkaç örnek ti 2012 daha çözülmesi gereken bir çok sorunumuz var hep birilerinin üzerine attığımız. Spora bile bulaştırdığımız bir çok pislik var geçen sene ortaya çıkan. Dünya da ülkemizden farklı değil bu anlamda hep birilerini suçlu kılıp astık kestik arap baharları yaşattık değişen sadece pastadan yiyenler oldu biri kalktı biri geldi şimdi anlamıyorlar ama anlayacaklar.
Sözün özü şu 2012 ben buraya sayfalar dolusu da yazarım söylerim geçen yıllar hakkında ve bende seni şimdiden suçlu da ilan edebilirim. Tıpkı diğer yıllara yaptığımız gibi. Şimdi eminim sen bana “Ulan ben ne yaptım daha dur ilk günüm bunları hep siz yapmışsınız ben neden suçlanayım” bu dünya böyle derim ben de Biz yaparız senden öncekilere yaptığımız gibi seni ve senden sonrakileri suçlarız. Biz yapar ya da yapılması gerekeni biz yapmaz ama seni suçlarız.

Benden söylemesi ayağını denk al 2012, 6 Milyar Dünyalı seni suçlamak için sırada bekliyor haberin olsun HOŞ GELDİN :))
“Ne zaman adam düzelir bu durum peki” diye sorsan sanmıyorum ama nefes alıyorsak umut var demektir.

Dert Ortağı
sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

3 Yorum

  1. Adsız Dediki:
  2. sujuan11.19
    michael kors bags outlet
    michael kors handbags
    ugg boots australia
    michael kors usa
    Louis Vuitton
    michaelkors
    moncler outlet
    custom roshes
    louis vuitton handbags
    nike air max
    michael kors jet set tote
    michael kors outlet uk
    kate spade tote
    cheap louis vuitton bags
    nike flyknit lunar

     
  3. Unknown Dediki:
  4. nike air max uk, michael kors outlet online, coach purses, mulberry uk, vans pas cher, timberland pas cher, replica handbags, true religion outlet, coach outlet store online, north face uk, nike air max, longchamp soldes, lululemon outlet, nike air force, hollister uk, sac guess pas cher, vanessa bruno pas cher, michael kors, polo lacoste pas cher, abercrombie and fitch, true religion outlet, hogan sito ufficiale, nike roshe run pas cher, nike free, abercrombie and fitch UK, nike blazer pas cher, nike air max pas cher, nike air max uk, nike free pas cher, hermes pas cher, new balance, true religion jeans, jordan pas cher, ray ban uk, coach outlet, lunette oakley pas cher, north face pas cher, converse, burberry pas cher, louboutin pas cher, lunette ray ban pas cher, nike roshe uk, nike tn pas cher, michael kors, ralph lauren pas cher, polo ralph lauren uk, true religion outlet, michael kors uk, longchamp pas cher

     
  5. Unknown Dediki:
  6. links of london uk, ugg,ugg australia,ugg italia, karen millen uk, louis vuitton, hollister, coach outlet, moncler, sac louis vuitton, montre pas cher, gucci, canada goose outlet, barbour, pandora jewelry, louis vuitton, sac louis vuitton, canada goose pas cher, toms shoes, ugg uk, moncler uk, supra shoes, wedding dresses uk, barbour jackets uk, pandora jewelry, moncler, bottes ugg pas cher, canada goose, canada goose jackets, juicy couture outlet, pandora uk, juicy couture outlet, canada goose uk, marc jacobs, canada goose jackets, louis vuitton uk, moncler outlet, pandora charms, swarovski uk, replica watches, lancel, canada goose outlet, moncler pas cher, moncler, thomas sabo uk, swarovski jewelry, moncler, ugg pas cher, canada goose, converse shoes outlet, moncler jackets, ugg,uggs,uggs canada, ray ban
    ninest123 16.03

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: