Türk insansız hava aracı: ANKA

Gönderen Dert Ortağı 18 Temmuz 2010
TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından tamamıyla yerli imkanlar ve özgün tasarımla imal edilen Türk İnsansız Hava Aracı ANKA hangardan çıktı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TAİ)'nin ürettiği 'Türk İnsansız Hava Aracı' bugün düzenlenen törenle kamuoyuna tanıtıldı. 'Anka' adı verilen insansız hava aracını Türkiye, ABD ve İsrail'den sonra üreten 3. ülke oldu.

TAİ'nin Ankara'daki tesislerinde gerçekleştirilen tanıtıma Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları ve çok sayıda askeri personel katıldı.

PKK'yla mücadelede İsrail üretimi 'Heron'lardan yararlanan Türkiye'nin yüzde 100 yerli olan insansız hava aracına 'Anka' ismi verildiği bildirildi.











sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

2 Yorum

  1. Adsız Dediki:
  2. Keşke aracın adının neden 'ANKA' konulduğunu da yazsaydınız. Belki inaması biraz güç gelebilir, fakat 'İnsansız Hava Aracı' nı belki ilk düşünen ya da düşünenler arasında olan ve bizzat birkaç eskizlerini çizen ve de bu tasarımının adını da 'ANKA' koyan Mustafa Kemal ATATÜRK' tür. Bunu bilen tasarıcılar ahde vefalarını göstererek ufkun ötesine bakan bu büyük insanın tasarımına verdiği adı kullanarak ona 'ANKA' dediler. Şimdikiler ise ufka bakacaklarına kafalara bakıp türban görmeye çalışıyorlar.

     
  3. Bu konuda yeterince bilgi sahibi olmadığımı sayenizde öğrenmiş oldum. Bu benim bir eksikliğim. Sayenizde haberimiz bu eksiklikten de kurtulmuş oldu. Teşekkür ederim.

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: