Windows 7 Geliştirmek İsteyenler

Gönderen Dert Ortağı 22 Ağustos 2010

Windows'unuzu Geliştirin!

Windows işletim sistemi kullanan bilgisayar kullanıcılarının %90’ı, işletim sistemlerinin görünümüyle oynamaz. Eğer bu yüzdelik dilime girmek istemiyorsanız, tam size göre tavsiyelerimiz var.

Windows kullanıcılarının büyük çoğunluğu, işletim sistemleri hangi ayarlarla veya temalarla yüklendiyse uzun süre o ayarlar veya temalarla kullanmaya devam eder. Klasik Windows Aero teması, göze her ne kadar hoş görünse de milyonlarca kullanıcının da aynı temayı kullandığını bilmek, bazılarınıza can sıkıcı bir durum olarak gelebilir.

Bu gibi durumlarda kullanıcı, Windows'unun arayüzünde farklılıklara yol açacak değişikliklere doğru yönelir. Bu yazıda sizlere bu gibi değişikliklerin en sıra dışı varyasyonlarını belirteceğiz. Tavsiyelerimizden kimisi masraflı gibi gözükse de, benzer bir hazır sistemden yarı yarıya daha ucuz olan tavsiyeler olduğunu hatırlatalım.


Ufak geliştirmelerle birlikte Windows 7'nizi bu hale getirebilirsiniz

İşe Windows temalarından bahsetmekleye başlayalım. İnternette birçok Windows 7 ve Vista teması bulabilmek mümkün. Bu temalar ücretsiz olarak dağıtılıyor ve masaüstünüzün görünümünü baştan aşağı değiştirebilir. Windows 7 için http://windows7themes.com/ ve http://windows7themes.net/ gibi siteler mevcut iken, Vista için de http://vista-themes.net/ ve http://www.myvistathemes.com/ gibi siteler, çeşitli tema arayışı içerisinde olan kullanıcıların imdadına yetişiyor.

Ne var ki bu temalar da birçok kullanıcının farklı arayüz arayışını sonlandırmaya yetmiyor. Kullanıcıların bir kısmı çok daha farklı arayüzlere sahip olmak isteyebiliyor. Eğer siz de bu kullanıcılardan biriyseniz, tam size göre iki tavsiyemiz var. Bunlardan biri Rainmeter adlı açık kaynak bir yazılım iken, diğeri ise Samurize adlı yine açık kaynak kodlu bir yazılım.

Rainmeter
Rainmeter, ücretsiz olmasına rağmen oldukça kullanışlı bir yazılım. Yaptığı işler, Windows arabirimini tam anlamıyla değiştiriyor. Windows 7 için çalışan Rainmeter ile birlikte kullandığınız Windows 7'nin görünümünü tamamen değiştirebilirsiniz.

Widget adı verilen çeşitli eklentiler ekleyebilir, birbirinden farklı ve tipik Windows 7 temalarından çok daha orijinal ve etkin temalar yükleyebilirsiniz. Rainmeter'ı yüklediğiniz anda bilgisayarınıza yüklenilen varsayılan tema bile oldukça hoş bir görünüme sahip. Bu temaya http://kaelri.deviantart.com/art/Enigma-103823591 adresinden ulaşabilirsiniz.


Rainmeter ile arabirim oldukça farklı bir hale bürünüyor
Rainmeter'ın en büyük avantajlarından biri de hem 32-bit hem de 64-bit teknolojisini destekliyor oluşu diyebiliriz. Böylece hangi Windows 7 sürümünü kullanıyor olursanız olun, Rainmeter'dan faydalanabilirsiniz. İlk başta yazılımdan tam performans faydalanabilmek istediğinizde kullanımı biraz karışık gelebilir. Ama yazılımı biraz kurcaladıktan sonra kullanımına alışıyorsunuz.

Üstelik, böyle faydalı bir dış görünüş değiştirme yazılımı için oldukça pratik bir kullanıma sahip olduğunu da keşfediyorsunuz. Yine de eğer yazılımı kullanırken zorlanırsanız, yazılımın üreticisinin resmi sitesinde bir adet kullanım kılavuzu mevcut. Bu kılavuza http://rainmeter.net/RainCMS/?q=Manual adresinden ulaşabilirsiniz.

Samurize
Samurize, Rainmeter'a oranla biraz daha karışık bir yazılım. Karışık olmasının sebebi ise Rainmeter'dan farklı olarak kendi temanızı oluşturabilme açısından çok daha geniş bir olanağa sahip olmanız. Üstelik görsel arayüz hazırlama özelliği sayesinde programlama bilgisi bilmeden de oldukça etkin temalar hazırlayabiliyorsunuz.


Rainmeter kesmezse Samurize ile kendi hayalinizeki temaya ulaşabilirsiniz
Açık kaynak kodlu bir yazılım olan Samurize, görsel destekli tema hazırlama özelliğini kullanan kullanıcıyı, kodlara boğmadan tema hazırlama imkanına sahip olmasını sağlıyor. Ayrıca http://browse.deviantart.com/?qh=&section=&global=1&q=samurize adresinde geniş bir Samurize tema arşivini gezebilir ve gözünüe hoş gelen Samurize temasını kullanabilirsiniz.

Dokunmatik Ekran
Masaüstü bilgisayarlarda dokunmatik ekran teknolojisi henüz çok yaygınlaşmış değil. Buna rağmen kişisel bilgisayarınızı dokunmatik ekrana terfi ettirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Microsoft'un Surface adını verdiği, çoklu kullanıcıyı ve çoklu dokunmayı destekleyen bir dokunmatik ekran platformu mevcut. Fakat bu platform 12.000 Dolarlık fiyatıyla son derece pahalı bir sistem. Üstelik, henüz ev kullanıcıları için bir çözümleri mevcut değil. Diğer bir deyişle kurumsal firmalara satılıyor sadece. Hal böyleyken dokunmatik ekrana nasıl terfi edilebilir? Hemen açıklayalım.


Surface güzel bir platform fakat oldukça pahalı

Her şeyden önce bir adet akrilik ekrana sahip olmanız gerekiyor. Bu ekranı kızılötesi bir sensör ve herhangi bir webcam ile dokunmatik ekrana dönüştürebilirsiniz. Tabii ki yine de maliyetli bir iş olacak fakat en azından 12.000 Dolar da vermemiş olacaksınız.
Dokunmatik ekranın temelinde kızılötesi ışınlar yatıyor. Kendi dokunmatik ekranınızı oluşturmak için akrilik panelinizi kızılötesi sensörle entegre etmeli ve bu sensörü webcam'e bağlamalısınız. Bu tabii ki her ev kullanıcısının yapabileceği bir iş değil. Dolayısıyla bu işler için bir elektrik/elektronik mühendisinden yardım almanızda fayda var. Hatta internette http://www.instructables.com/id/Interactive-Multitouch-Display/ adresinde bulunduğu gibi, bu iş için sayfalarca dökümanlar mevcut.

Görüntülü Arkaplan
Eğer arkaplanınızın durgunluğundan şikayetçi olanlardansanız, muhtemelen hareketli arkaplan teknolojisini bir şekilde keşfetmişsinizdir. Dinamik arkaplan olarak geçen bu özellik aracılığıyla, belli aralıklarla arkaplan görselinizi değiştirebilmek mümkün. Fakat ilk konu başlığında belirttiğimiz gibi, bu yaygın çözüm yine sizi kesmiyorsa, eliniz kolunuz bağlı bir şekilde oturmanıza gerek yok. Zira tamamen dinamik arkaplanlar oluşturmak mümkün!

Bu iş için özel bir yazılım mevcut değil. Fakat yine de arkaplanda kendi halinde bir videoyu oynatabilmek mümkün. Bunu nasıl mı yapabilirsiniz? Tabii ki VLC Media Player ya da BSPlayer ile! Bu iki video oynatıcı ile açtığınız videoları, arkaplanınıza gönderebilirsiniz.


Her ne kadar çalışma alanı olarak kendinizi kısıtlandırılmış hissetme ihtimaliniz bulunsa da, genel çerçevede baktığınızda, arkaplanınızda sabit bir görsel yerine yüksek çözünürlüklü bir aksiyon filmini oynatabilmek mümkün hale geliyor!

Eğer aksiyon filmlerinin vurdulu kırdılı sahneleri sizi yoruyorsa, -tercihen yüksek çözünürlüklü bir belgesel ya da uzun süreli bir manzara videosu koymak da emin olun sizleri oldukça tatmin edecektir.



sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

4 Yorum

  1. John Dediki:
  2. tods outlet
    sac longchamp pliage
    rolex watches
    louis vuitton borse
    football shoes
    marc jacobs
    pandora jewelry
    north face uk
    oakley sunglasses
    coach factory outlet
    kate spade
    air max
    christian louboutin outlet
    ed hardy outlet
    new balance outlet
    louboutin
    michael kors
    prada outlet
    louboutin
    michael kors handbags
    instyler max
    coach outlet canada
    cheap jerseys
    nike store uk
    adidas originals
    louis vuitton pas cher
    instyler curling iron
    prada uk
    north face
    ray ban outlet
    nike air force 1
    kate spade uk
    pandora
    2015924yuanyuan

     
  3. Adsız Dediki:
  4. sujuan11.19
    michael kors bags on sale
    nike air max 90 hyperfuse
    michael kors online
    http://www.nikeflyknitlunar3.org
    http://www.nikeflyknitlunar1.com
    nike air max
    http://www.katespade2015.org
    23 is back 2015 release dates
    michael kors bag outlet
    kate spade usa
    http://www.louisvuitton-newlv.com
    http://www.coachoutlet-factorystore.org
    air jordan sale
    michaelkors
    louis vuitton bag

     
  5. Unknown Dediki:
  6. michael kors
    Michael Kors Store
    michael kors outlet
    michael kors bags
    michael kors purses
    Michael Kors Online Outlet
    michael kors handbags
    Michael Kors Cheap
    2015 michael kors outlet
    Michael Kors Clearance
    michael kors outlet online sale
    michael kors crossbody
    michael kors outlets
    michael kors wallet
    michael kors crossbody
    2015 michael kors outlet
    michael kors outlet online
    michael kors outlet online sale
    michael kors outlet online
    2015 michael kors outlet
    Michael Kors Outlet Store
    michael kors jewelry

     
  7. 柯云 Dediki:
  8. 2016-03-15keyun
    michael kors outlet
    kevin durant 8
    ray ban
    louis vuitton outlet stores
    michael kors outlet
    michael kors handbags
    coach outlet
    oakley outlet
    jordan concords
    coach factory outlet
    air max 90
    michael kors outlet
    prada bags
    hollister clothing
    hollister outlet
    burberry scarf
    louis vuitton
    coach outlet store online
    oakkey sunglasses
    jordan concords
    jordan 8
    replica rolex watches
    christian louboutin outlet
    coach factory outlet
    nike huarache shoes
    michael kors outlet
    longchamp handbags
    michael kors outlet
    fake watches
    louis vuitton
    moncler jacket
    michael kors outlet clearance
    louboutin
    longchamp outlet
    air jordan 13
    christian louboutin outlet
    louis vuitton handbags
    coach outlet store online
    adidas originals

     

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: