Ramazanda İnancı Sömürenler

Gönderen Dert Ortağı 11 Ağustos 2010
http://img256.imageshack.us/img256/3255/1108201011450284237292.jpgM. FATİH GEDİMAN / TİMETÜRK / HABER MERKEZİ

Yıllardır Filistin'de Müslümanları katleden ve son olarak Gazze’ye yardım götüren gemilerimize yaptığı baskınla 9 yardım gönüllüsü vatandaşımızı şehid eden İsrail ve siyonistler, destekçi firmaları aracılığıyla Türkiye’den ve Müslümanlardan para kazanmaktan vazgeçmiyor.

Müslümanlardan kazandıkları paralarla Müslümanları katleden, İsrail’in yerli sermayesi ile ya da Amerikan sermayesi görünümü ile İsrail’e destek veren firmalar Türkiye’de her Ramazan’da olduğu gibi bu yıl da çeşitli kampanyalarla satış yapmanın derdine düştü.


3 KURUŞLUK KAVANOZLA TÜRKİYE’Yİ KANDIRIYORLAR

Coca Cola geçtiğimiz yıllarda Türkiye’de büyük başarı sağlayan Boykotlar sonrasında satışlarının yüzde 30’a yakınını kaybetmiş ve bedava ürünler vermek sureti ile yeniden durumu toparlamıştı. Bu yıl da Ramazan’da özellikle iftar sofralarında kola içmeyi seven vatandaşların beğenisine hitap edecek reklamlar hazırlayan Coca Cola, reklamlarında İslami motifler kullanarak bilinçaltına oynarken, bedava tabak-çanak geleneğini de sürdürerek insanlardaki “para vermeden ürün kazanma” isteği üzerine müşteri arıyor. Bir sene ayıcık, bir sene bardakla Türkiye’li Müslümanlara kola satan Coca Cola’nın bu seneki tuzağı kavanoz. Aşırı zamlanan kola fiyatlarında, ücretsiz denilerek verilen bardak, kavanoz gibi eşantiyonların da parasının tahsil edildiği görülmekte.

İslami ve insani hassasiyeti olan kişi, kurum ve kuruluşlar boykotun devam etmesi gerektiğine değinerek Coca Cola ve benzerlerine para kazandırmama konusunda hayli gayretli.


PEPSİ DE BİR YANDAN…

Geçtiğimiz yıl her gün 1 kişiye 10 bin TL vereceğini taahhüt ederek bol miktarda kola satan PEPSI de boykot listesinin başında gelenlerden...

Kola kapaklarının altına bir şifre yazarak “para dağıtıyoruz” sloganı ile reklam yapan PEPSI Türkiye’de para ihtiyacını bir sömürü aracı haline getirerek geçtiğimiz yıl Ramazan’da büyük gelir sağladı. Öte yandan Türkiye Ramazan ayı boyunca günde 10 bin TL alan bir kişi dahi görmedi. PEPSI’nin bu seneki Ramazan kampanyasında ise yine bol miktarda dağıtım var. Geçtiğimiz Ramazan’da para dağıtacağını söyleyen firma bu yıl da kontor ( CEP TL) dağıtacağını söylüyor.


KNORR DA ÇORBANIN TUZU BİBERİ!

Knorr da Ramazan’ı fırsat bilip, reklamlarını dinsel sömürü üzerine kurgulayan firmalardan. Reklamlarında bol miktarda camii, mahya, minare gibi İslami motifler kullanan Knorr hazırladığı Ramazan mahyasında “Türkiye için Çorba Zamanı” diyor. Tüketici dernekleri Türkiye’li ev hanımlarının bilinçlendirilmesi gerektiğini savunurken, en çok reklam yapan hazır çorba Firması Knorr’a müşteri olduklarında paralarının nereye gittiğini bilmelerini sağlamak gerektiğini aktardılar.

CEPHANE SİZDEN OLMASIN! BAŞKA MARKALAR ALIN

Öte yandan İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği ve yardım gemilerimize yaptığı insanlık dışı ve aşağılık saldırılar üzerine, Tüketiciler Birliği önderliğinde daha önce başlatılan “CEPHANE BİZDEN DEĞİL” boykotu artarak devam ediyor. Tüketiciler Birliği tarafından İsrail milliyetine sahip, İsrail devletinin politikalarına destek veren, bu ülkedeki firmalarla işbirliği içinde olan veya açıkça İsrail silahlı kuvvetlerine fon aktardıklarını açıklamış olan firmalar tespit edilerek, sürekli güncellenecek boykot listesi oluşturuldu. Boykot’un başlangıç ya da bitiş tarihi yok. Duyarlı Müslümanların başlattığı bu hareketin insanlık dışı zulüm bitene veya listedeki firmalar desteklerinden vazgeçerek dünya kamuoyundan özür dileyene kadar sürdürüleceği öğrenildi.

Tüketiciler Birliği Başkanı Genel Başkan yardımcısı Mustafa Dinç, muhabirimize yaptığı açıklama: "İslam coğrafyasında devlet terörü estiren Amerika ve İsrail işgallerine ve pervasız tavırlarına son verene kadar sembollerini tüketmeyeceğiz. Kapitalistlerin anladığı en iyi dil ekonomik yaptırımlardır. Tüketimleri düştükçe reklamları artacaktır. Bu insani çağrıya şimdi kulak verme zamanıdır. Yoksa bu zulmün ateşi herkesi yakacaktır." şeklinde konuştu.

sayac Kez Okundu
DertOrtagimblogspot.com

0 Yorum

Yorum Gönder

Yeni Düşenler

Abonelik:

E-Posta Adresini Gir: